Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Απριλίου 2015

Έλεος πια με εσάς τους φιλόζωους

Πολλοί ίσως θυμώσετε με αυτά που θα γράψω, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
Δεν αντέχω αυτήν την βία κατά της φύσης στολισμένη με δήθεν πολιτισμό και δήθεν καλοσύνη. Για αυτό θα σκάσω αν δεν γράψω άμεσα, ωμά και χωρίς τις συνήθεις ευγένειες.
Μόλις είδα μία διαφήμιση για το ότι πρέπει να στειρώνουμε τα ζώα, τα οποία λέει υποφέρουν από το σεξ, αφού για αυτά δεν είναι ευχαρίστηση, αλλά μία πιεστική ανάγκη! Και τελειώνει η ανεγκέφαλη διαφήμιση: θα σας άρεσε να βλέπετε δεκάδες παιδάκια να αργοπεθαίνουν στον δρόμο;
Ξεκινάω με τις βλακώδεις διαπιστώσεις ότι:
1) «Στα ζώα δεν αρέσει το σεξ, αλλά το κάνουν αναγκαστικά». Αλήθεια πότε έζησαν σαν ζώα για να το ξέρουν; Ποιος μπορεί να γνωρίζει τι αισθάνεται και τι σκέφτεται ένα ζώο;
2) «Η φύση έκανε λάθος που πρέπει να διορθωθεί». Οι μόνοι που κάνουν λάθη είμαστε εμείς τα ηλίθια πιθηκοειδή που κρύβουμε την βλακεία και την σκληρότητά μας πίσω από βαρύγδουπες φράσεις. Η φύση έχει βάλει ευχαρίστηση πίσω από κάθε ένστικτο και δραστηριότητα που κάνουμε. Ακόμα και το να πεθάνεις πολεμώντας για να σώσεις τους απογόνους σου εμπεριέχει ευχαρίστηση.
- «Αφού δεν θέλουμε να υποφέρουν τα ζωάκια στον δρόμο, ας τα ευνουχίσουμε». Με ποιο δικαίωμα θα πάρεις ένα ανυπεράσπιστο ζώο και θα του αφαιρέσεις την δυνατότητα να ικανοποιήσει το πιο δυνατό ένστικτό του, αυτό της αναπαραγωγής του είδους; Από πότε αυτό λέγεται πολιτισμός και ευαισθησία;
Όχι ρε, δεν μου αρέσει να βλέπω παιδάκια να πεθαίνουν στον δρόμο.
Ξέρετε όμως τι άλλο ΔΕΝ μου αρέσει;
-Δεν μου αρέσει που κρύβετε την βάρβαρη και απάνθρωπη πράξη του ευνουχισμού ενός όντος και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ, πίσω από τον ανώδυνο όρο «στείρωση».
-Δεν μου αρέσει που η μισή ανθρωπότητα πεθαίνει της πείνας ή βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης και δουλείας, για να έχετε όλοι εσείς οι «ευαίσθητοι πολιτισμένοι φιλόζωοι» τηλεόραση, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, Ipod, τάμπλετ πι-σι,, καλοριφέρ, ψυγεία, αιρ-κοντίσιον, ηλεκτρικό ρεύμα, αεροπλάνα και κάθε είδους τρόφιμα και ποτά, κατασκευασμένα συνήθως από εξαθλιωμένους εργάτες-δούλους.
-Δεν μου αρέσει που ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ για την χρήση φαρμάκων δοκιμασμένων σε ζώα, αλλά τα χρησιμοποιείτε όταν τα έχετε ανάγκη.
-Δεν μου αρέσει να βλέπω φρικτές ράτσες-υβρίδια κατασκευασμένες αποκλειστικά για την ευχαρίστηση των «πολιτισμένων» και δήθεν φιλόζωων καταναλωτών.
-Δεν μου αρέσει να ταΐζετε κάθε μέρα με πολυτελείς κονσέρβες το «αγαπημένο σας ζωάκι» δίνοντας τόσα χρήματα όσα θα μπορούσαν να σώζουν τα παιδιά που πεθαίνουν στην Αφρική.
-Δεν μου αρέσει να καταναλώνονται εκατομμύρια τόνοι ψάρια και κρέας κάθε χρόνο, ενώ θα μπορούσαν να ταΐζουν το περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο πεινασμένους του πλανήτη.
-Δεν μου αρέσει να βλέπω γάτες στειρωμένες και ΧΩΡΙΣ νύχια να ζουν μίζερα μέσα σε ένα διαμέρισμα. Προφανώς όμως υποφέρουν που έχουν νύχια και έτσι τις απαλλάσσουμε από αυτήν την συμφορά που τους επέβαλε η φύση.
-Δεν μου αρέσει να βλέπω έναν σκύλο που χρειάζεται να τρέχει 50 χιλιόμετρα (το λιγότερο) κάθε μέρα) να μιζεριάζει σε ένα μπαλκόνι.
-Δεν μου αρέσει να βλέπω, σε δρόμους και πάρκα, κόπρανα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΑ.
-Δεν μου αρέσει να βλέπω Χάσκι φτιαγμένα να κοιμούνται στο χιόνι σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, να ζουν στην τροπική Αθήνα.
-Δεν μου αρέσει να ακούω γαυγίσματα από τους σκύλους, που ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ σε στενούς χώρους και ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ για ΕΠΑΦΗ με άλλα σκυλιά, γαυγίζουν συνεχώς μέρα και νύχτα και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ώρα.
Κανονικά:
-Θα έπρεπε να απαγορεύεται η κατοχή ζώων ΠΑΝΤΟΥ σε πόλεις και χωριά. Τα ζώα δεν είναι ένα είδος φυσικών δούλων.
-Θα έπρεπε να απαγορεύεται το δέσιμο των σκύλων ΠΑΝΤΟΥ σε πόλεις και χωριά. Τα ζώα γεννήθηκαν ελεύθερα και θέλουν αν πηγαινοέρχονται όπως και εσείς. Με ποιο δικαίωμα τα φυλακίζετε;
-Θα έπρεπε να απαγορεύεται η στείρωση των ζώων ΠΑΝΤΟΥ. Εσείς θέλετε να σας στειρώσουν επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν από πείνα;
Τέλος για όσους «πολιτισμένους» εξυπνάκηδες θα μου πουν ότι αφού είμαι τόσο φιλόζωος γιατί τρώγω κρέας και δεν με ενοχλεί η κακομεταχείριση των ζώων που χρησιμοποιούμαι για τροφή απαντώ:
-Με ενοχλεί η κακομεταχείριση και όλα τα ζώα θα έπρεπε να ζουν ελεύθερα και να θανατώνονται (όταν χρειάζεται) όσο γίνεται πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα. ΕΣΑΣ όμως ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν σας ενοχλεί, αφού ταΐζετε το παιχνίδι σας με προϊόντα από τέτοια βιομηχανικά ζώα.
-Τρώγω κρέας όχι γιατί είμαι απολίτιστος, αλλά γιατί το έχω ανάγκη. Είμαι ένα ζώο στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, έχοντας κατασκευαστεί να τρώγω ΚΑΙ κρέας, αλλά όχι να γίνω σαρκοβόρο, όπως είναι οι περισσότεροι από όσους έχουν ζώα-παιχνίδια στο σπίτι. Μην μου πείτε ότι η χορτοφαγία είναι πολιτισμός, γιατί στην χορτοφαγική Ινδία μόνο πολιτισμό δεν βλέπω.
-Με ενοχλεί το ίδιο η κακομεταχείριση που υφίστανται τα φυτά, τα οποία επίσης αισθάνονται, κινούνται και αντιδρούν με εξυπνάδα (με βάση φυσικά τον δικό τους χρόνο).
Δεν είδα όμως κανέναν φιλόζωο να αισθάνεται συμπόνια για ένα φυτό που πεθαίνει από δίψα σε μία γλάστρα, ούτε για τα δέντρα και τους θάμνους σε πάρκα και πεζοδρόμια, που κάθε χρόνο υποφέρουν από το κλάδεμα. Ή μήπως τα φυτά υποφέρουν που έχουν κλαδιά και εμείς τα ανακουφίζουμε;
Συμπερασματικά, αν υπάρχει κάποιο ζώο που πρέπει να ευνουχιστεί (και όχι το πολιτικά ορθό στειρωθεί) αυτό είναι οι άνθρωποι με πρώτους-πρώτους τους «φιλόζωους». Γιατί αν υπάρχει ένα λάθος της φύσης που πρέπει να διορθωθεί, αυτό είναι η δημιουργία του ανθρώπου.