Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

26 Απριλίου 2015

Γνωμικά (εισαγωγή)

Αν και δεν κατάφερα να το κάνω τόσο ορατό όσο έπρεπε, το πραγματικό ενδιαφέρον μου και η πραγματική ασχολία μου είναι «η αλήθεια που βρίσκεται μέσα μας». Αυτό προσπαθώ να δείξω ακόμα και στις πολιτικού ενδιαφέροντος αναρτήσεις που κάνω. Είτε σας αρέσει είτε όχι: Η Αλήθεια είναι η ανώτατη τέχνη.
Το Πραγματικό, η Αλήθεια είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και δεν βρίσκεται ανάμεσα στις θεωρίες, στις γνώμες και στις δοξασίες η Αλήθεια είναι το άγνωστο από στιγμή σε στιγμή.
Η Αλήθεια βρίσκεται στο Κέντρο, ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Η έννοια που ο νους μπορεί να σφυρηλατήσει για την Αλήθεια δεν είναι ποτέ η Αλήθεια. Η γνώμη που ίσως έχουμε για την Αλήθεια, όσο και αν είναι σεβαστή, με κανένα τρόπο δεν είναι η Αλήθεια. Ούτε τα αντιτιθέμενα πνευματικά ρεύματα μπορούν να μας οδηγήσουν στην Αλήθεια.
Η Αλήθεια είναι κάτι που πρέπει να δοκιμαστεί άμεσα, όπως όταν κάποιος βάζει το χέρι του στην φωτιά και καίγεται ή όπως ένας που καταπίνει νερό και πνίγεται.
Χρειάζεται άμεσα να αυτοερευνηθούμε για να αυτοανακαλυφθούμε και να γνωρίσουμε βαθιά τον εαυτό μας. Η εμπειρία της Αλήθειας έρχεται μόνο όταν περιορίσουμε το Σφάλμα. Μόνο διαλύοντας το ίδιο το Εγώ, τα λάθη, τις προκαταλήψεις και τους φόβους, τα πάθη και τις επιθυμίες, τα διανοητικά κλεισίματα και τις αυτάρκειες παντός είδους, έρχεται σε εμάς η εμπειρία του Πραγματικού.
Η Αλήθεια δεν έχει τίποτε να κάνει με αυτό που έχει ειπωθεί ή δεν έχει ειπωθεί, αυτό που γράφτηκε ή δεν γράφτηκε. Αυτή έρχεται μόνο όταν το «ο Εαυτός μου» έχει πεθάνει. Ο νους δεν μπορεί να αναζητήσει την Αλήθεια γιατί δεν την γνωρίζει. Όσο η συνείδηση είναι εγκλωβισμένη μέσα στο «Εγώ μου» δεν θα μπορέσει να δοκιμάσει το Αληθινό, αυτό που βρίσκεται πέρα από το σώμα, τις συγκινήσεις και τον νου, αυτό που είναι η Αλήθεια.
Σε τί χρησιμεύει στον άνθρωπο να γνωρίζει χιλιάδες θεωρίες χωρίς ποτέ να δοκιμάσει την Αλήθεια;
Πολύ δίκαια είπε λοιπόν ο Χριστός: «Γνωρίστε την Αλήθεια και αυτή θα σας ελευθερώσει».

Όταν κάποτε ρώτησαν τον Ιησού τι είναι η Αλήθεια, αυτός κράτησε βαθιά σιωπή. Και όταν έκαναν στον Βούδα την ίδια ερώτηση γύρισε την πλάτη και αποσύρθηκε.
Αλλά αν αυτοί οι Αληθινοί Άνθρωποι δεν τόλμησαν να μιλήσουν για Αυτήν τότε εγώ τί μπορώ να κάνω;
Διότι έχει ειπωθεί:
Δεν μπορείς να μιλήσεις στο καλοκαιρινό έντομο για τον χειμώνα. Η γνώση του περιορίζεται σε μία εποχή.
Δεν μπορείς να μιλήσεις στο βατράχι της λίμνης για την θάλασσα. Η γνώση του περιορίζεται στον χώρο που ζει.
Δεν μπορείς να μιλήσεις στον στενόμυαλο γραμματιζούμενο για την Αλήθεια. Η γνώση του περιορίζεται σε αυτά που ξέρει.


Έτσι και εγώ θα περιοριστώ να αναρτήσω μερικά «ειδικά» γνωμικά, με την ελπίδα ότι κάποιος μπορεί κάποτε να καταλάβει…

Πρόσφυγες = Δίδυμοι πύργοι

Επειδή μου αρέσει να βρίσκω τα χειρότερα δυνατά σενάρια σε κάθε συμβάν, θα αναρτήσω την τελευταία μου έμπνευση. Σπάνια σε αυτήν την ενασχόληση έχω διαψευστεί πλήρως από τα γεγονότα. Μπορεί να μην γίνονται έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφω ή όχι σε τέτοιο βαθμό, αλλά πάντοτε μπορώ να λέω «περιχαρής»: ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ;
Για να μην στεναχωρηθείτε όμως κυριακάτικα μα τονίσω ότι πρόκειται για μία ανεδαφική θεωρία συνομωσίας:
Τελευταία έχουν ανακαλυφθεί από τα ΜΜΕ και ακόμα και από μερικούς αξιωματούχους της νότιας Ευρώπης ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα προσφύγων, κάτι που προφανώς δεν υπήρχε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο μόνος που δεν έχει πρόβλημα είναι η εν αφασία διάγουσα (όπως φαίνεται και από το σπινθηροβόλο βλέμμα της) υφυπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε ανερυθρίαστα (όπως ταιριάζει εξάλλου σε κάθε πολιτικό): «δεν ξέρει τι γίνονται οι μετανάστες, γιατί όταν έρθουν στην Ελλάδα μετά ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ»!!!!!!!!!!!!!
Ορίστε λοιπόν το τελευταίο μου σενάριο καταστροφολογίας:
1) Οι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες πολέμου θα είναι φθηνό εργατικό προσωπικό κυρίως για τους μεγαλοεργολάβους (κέρδη).
2) Η θρησκευτική αδιαλλαξία τους θα φέρει κοινωνική βία, αφού μεγάλωσαν με την πεποίθηση ότι οι χριστιανοί πρέπει να πεθάνουν για να πάνε αυτοί στον παράδεισο.
3) Η αθλιότητα στην οποία θα ζουν θα τους αναγκάσει να παρανομούν για να ζήσουν από ληστείες, πορνεία, και ναρκωτικά (κέρδη).
4) Η «πολιτισμένη» ΕΕ θα αντιμετωπίσει το στημένο από χρόνια «κύμα βίας» με ενίσχυση του αστυνομικού κράτους (κέρδη).
Και όταν λέω αστυνομικό κράτος δεν εννοώ τους εξαθλιωμένους και απαξιωμένους αστυνομικούς που έχουν μετονομαστεί σε «μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους». Εννοώ κορόιδα/ψηφοφόροι/καταναλωτές πολυπολιτισμικής δημοκρατικής βλακείας τους ιδιωτικούς στρατούς μισθοφόρων, που θα έχουν οι πολυεθνικές (την Blackwater την ακούσατε ποτέ;) που θα αναλάβουν (με το αζημίωτο βέβαια) να μας σώσουν.
Από κοντά θα ενισχυθούν περίεργες μυστικές υπηρεσίες και ΦΥΣΙΚΑ θα καταργηθούν νόμοι με πολιτικά ή ανθρώπινα δικαιώματα για να υπάρχει «κινητικότητα».
Με λίγα λόγια θα δημιουργηθεί στο Ευρωπαϊστάν μία κατάσταση παρόμοια με αυτήν που υπάρχει τώρα στις ΗΠΑ. Με την ευκαιρία που κάποιοι «τρομοκράτες» -μηδενικής εκπαίδευσης- μπόρεσαν να οδηγήσουν τα τεράστια και δύσχρηστα μπόινγκ με ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ στο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χαμηλό Πεντάγωνο και στους Δίδυμους Πύργους, οι Αμερικανοί βρίσκονται πλέον δεμένοι χειροπόδαρα και σε καθεστώς τρόμου. Για να πειστείτε αρκεί το γεγονός ότι η «απλή υποψία για τρομοκρατία» είναι αρκετή για να εξαφανιστεί για μήνες ο οποιοσδήποτε και να κρατείται ανακρινόμενος χωρίς την παρουσία δικηγόρου και χωρίς απαγγελία κατηγοριών.
Αλλά τι λέω τώρα. Με τέτοιες βλακείες θα ασχολούμαστε; Εδώ προκρίθηκε ο Ολυμπιακός…