Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

27 Σεπτεμβρίου 2015

Κοινοβουλευτική δικτατορία

Στους εκλογικούς καταλόγους υπάρχουν εγγεγραμμένοι 9.840.525 ψηφοφόροι. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν 5.566.784 ή το 56,57% και βαρέθηκαν/δεν είχαν λεφτά/απείχαν συνειδητά 4.273.741 ή το 43,43%.
Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ με πραγματικό ποσοστό 20% παίρνει το 50% από τις έδρες στην Βουλή. Με λίγα λόγια σήμερα «κυβερνάει» το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων. Και δεν κυβερνά καν αυτό, γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να παρέμβει και να πει ότι διαφωνεί με τα όσα κάνει η κυβέρνηση και που βρίσκονται σε αντίθεση με όσα υποσχέθηκε προεκλογικά.
Από τελείως πρακτική άποψη την χώρα κυβερνούν 150 άτομα συν μερικούς βοηθούς/υποστηρικτές και συμμετέχοντες στην μάσα.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στις «δημοκρατικές» ΗΠΑ αλλά και στην ΕΕ «των λαών, της δημοκρατίας και του πολιτισμού».
Αν αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικτατορία τότε τι είναι;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είδατε κανέναν από τους τόσους «δημοκράτες» που ζήτησαν την ψήφο σας να ανησυχήσουν για το τεράστιο ποσοστό της αποχής;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Το 43,43% των ψηφοφόρων που ουσιαστικά καταψήφισε όλα αυτά τα φερέφωνα του Συστήματος είναι απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

ΤΕΛΙΚΟ (δικό μου) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: να γιατί δεν αξίζει να ταυτίζεστε ψυχολογικά και να υποφέρετε για την πολιτική, τα προεκλογικά ψέματα και τις μπούρδες των ΜΜΕ.
Αν θέλετε να ψηφίσετε ψηφίστε. Αν δεν θέλετε μην το κάνετε. Αλλά έτσι κι αλλιώς μην πιανόσαστε κορόιδα ότι θα αλλάξει κάτι.