Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

28 Οκτωβρίου 2015

Η επέτειος του ΝΑΙ

Δημοκράτες άνθρωποι είμαστε. Έτσι δεν μπορούμε να γιορτάζουμε το ΟΧΙ που είπε ένας ΦΑΣΙΣΤΑΣ σε έναν στυγνό εισβολέα-κατακτητή.
Πρέπει να γιορτάζουμε το ΝΑΙ που ενορχηστρώθηκε και ειπώθηκε από τον τότε «εθνάρχη» Καραμανλή την περίοδο 1955-1961, ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ (ίσως ελέω Αμερικανών) για λίγο από την χούντα και υλοποιήθηκε τελικά το 1981.
Από τότε ΟΛΕΣ οι «δημοκρατικές» μας κυβερνήσεις έδωσαν «γην και ύδωρ» στους στυγνούς εισβολείς/κατακτητές/καπιταλιστές της «Ευρώπης των λαών». Το ακόμα χειρότερο είναι η πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν τόσες δεκαετίες για το ότι πρέπει να είμαστε στο ευρώ γιατί αλλιώς χαθήκαμε.
Ακόμα και οι «επαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ δέχονται, εφαρμόζουν και σερβίρουν (πασπαλισμένον με μπόλικη δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία)  τον άκρατο καπιταλισμό των διεφθαρμένων ευρωπαϊκών/γερμανικών τραπεζών.
Για αυτό λοιπόν εγώ τιμώντας το ΟΧΙ του Μεταξά και τους 8,5 τόσες χιλιάδες νεκρούς που παραμένουν ΑΤΙΜΗΤΟΙ στα αλβανικά βουνά, θα τιμήσω τους νεκρούς και τους ανάπηρους του Μεγάλου ΟΧΙ με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο διανθισμένο με λίγη λιτότητα από το σήμερα.

Ένας φτωχός ξυλοκόπος (προφανώς για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ για την καλύβα του) πηγαίνει για ξύλα στο δάσος. Καθώς περνάει από το ποτάμι, γλιστράει και του πέφτει το τσεκούρι στο νερό. Κάθεται τότε εκεί και κλαίγοντας παρακαλάει τον Ποσειδώνα να τον βοηθήσει. Τότε εμφανίζεται ο Ποσειδώνας κρατώντας ένα χρυσό τσεκούρι.
-Αυτό είναι το τσεκούρι σου; Τον ρωτάει.
-Όχι λέει ο ξυλοκόπος.
Ο Ποσειδώνας βουτάει στο νερό και βγάζει ένα ασημένιο τσεκούρι.
-Αυτό είναι το τσεκούρι σου; Τον ρωτάει.
-Όχι λέει ο ξυλοκόπος.
Ο Ποσειδώνας ξαναβουτάει στο νερό και βγάζει ένα παλιό σιδερένιο τσεκούρι.
-Αυτό είναι το τσεκούρι σου; Τον ρωτάει.
-Ναι λέει ο ξυλοκόπος.
Τότε ο Ποσειδώνας για να τον ανταμείψει του χαρίζει και τα δύο άλλα τσεκούρια.
Περνάει καιρός και από το ίδιο σημείο περνάει πάλι ο ξυλοκόπος αυτήν την φορά μαζί με την γυναίκα του πηγαίνοντας πάλι για ξύλα (προφανώς για να πληρώσει τους νέους ελαφρύτερους φόρους). Εκείνη γλιστράει, πέφτει στο νερό και χάνεται. Ο ξυλοκόπος παρακαλάει και πάλι τον Ποσειδώνα και αυτός εμφανίζεται κρατώντας την Κάμερον Ντίαζ.
-Αυτή είναι η γυναίκα σου; τον ρωτάει.
-Ναι, απαντάει ΒΙΑΣΤΙΚΑ αυτός.
-Δεν ντρέπεσαι να προσπαθείς να με κοροϊδέψεις; λέει εξαγριωμένος ο Ποσειδώνας.
-Περίμενε λίγο να σου εξηγήσω, απαντάει ο ξυλοκόπος. Αν σου έλεγα όχι θα μου παρουσίαζες την Αντζελίνα Τζολί. Αν σου ξανάλεγα όχι θα έφερνες την γυναίκα μου. Μετά θα μου έδινες και τις άλλες δύο σαν δώρο. Αλλά εγώ είμαι φτωχός και δεν μπορώ να ταΐζω και τις τρεις!