Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

28 Νοεμβρίου 2015

Μετά την νυχτερινή βροχή

Τα πάντα είναι στολισμένα με δροσοσταλίδες κάτω από τον πρωινό ήλιο. Ο λωτός για παράδειγμα. Μακάρι να μπορούσαν να δουν παρόμοιες εικόνες όλοι οι εγκλωβισμένοι στις τερατουπόλεις μας.
Μακάρι να μπορούσαν να δουν παρόμοιες εικόνες όλοι οι εγκλωβισμένοι στις σκέψεις τους.

Ο δεκάλογος του «πριν από εσάς για εσάς»

Στον τίτλο συμπληρώνω το «κορόιδα πρόβατα/ψηφοφόροι/καταναλωτές» αν και ξέρω ότι πολλοί πειράζονται από τον σχετικό επιθετικό προσδιορισμό.
Χωρίς καμία αμφιβολία υπάρχει πάντοτε η ανάγκη να υφιστάμεθα μία στοιχειώδη επίβλεψη. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μας ΕΓΩ, ελεύθερο από οποιαδήποτε επίβλεψη θα μετατρέψει τον κόσμο στην ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ. Και ήδη το πετυχαίνει ακόμα και με την επίβλεψη που υπάρχει. φανταστείτε χωρίς αυτήν…
Σε μία ιδανική κοινωνία, όπου όλοι θα είχαν συνειδητοποιήσει τις ευθύνες τους [βαριά λέξη η συνειδητοποίηση, που τόσο ελαφριά την προφέρουν οι απανταχού τηλε-θαμώνες] θα συνέβαιναν τα εξής:
1) Θα πηγαίνατε στην δουλειά σας χωρίς κανέναν έλεγχο ωραρίου και χωρίς να πληρώνεστε.
2) Θα πηγαίνατε να πάρετε τα απαραίτητα για εσάς τρόφιμα και άλλα προϊόντα χωρίς να σας ελέγχει κανένας και χωρίς να πληρώνετε.
Πρόκειται για την ΤΕΛΕΙΑ και ΑΝΑΡΧΙΚΗ κοινωνία, όπου δεν υπάρχουν ελεγκτές και ελεγχόμενοι για τον απλούστατο λόγο ότι οι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ πολίτες δεν κλέβουν, δεν κάνουν απατεωνιές, δεν κάνουν καταχρήσεις δεν λένε ψέματα, κλπ, κλπ, κλπ.
Όμως, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, την στοιχειώδη επίβλεψη αναλαμβάνουν πάντοτε οι πιο αδίστακτοι. Είναι εκείνοι που θέλουν ΠΙΟ πολλά χρήματα, ΠΙΟ μεγάλη δόξα, ΠΙΟ έντονες ηδονές, και κυρίως ΠΙΟ πολλή εξουσία (σωματική και ψυχολογική) και γενικά έχουν ΠΙΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ τους ΕΓΩ.
Αυτοί είναι που αποτελούν την περίφημη, αόρατη, ακατανόητη και πανταχού παρούσα Νέα Τάξη, η οποία εκμεταλλεύεται και καταδυναστεύει την υφήλιο, ΠΑΝΤΟΤΕ με την βοήθεια των προβάτων/ψηφοφόρων/καταναλωτών, οι οποίοι έχουν ολόιδιο ψυχισμό και θα κάνουν τα ίδια ακριβώς αν τους δοθεί η ευκαιρία. Το παλιό καλό κρητικό ανέκδοτο που λέει «ότι σκατά είναι ο πρόεδρος είναι και οι ψηφοφόροι» έχει απόλυτο δίκιο.
Πως λοιπόν λειτουργεί το ΣΫΣΤΗΜΑ και μάλιστα με δικά σας έξοδα;
Υπάρχει -όπως είπαμε- η ανάγκη της επίβλεψης. Διαφορετικά, για παράδειγμα, κανένας δεν θα πλήρωνε φόρους.
Η καλύτερη επίβλεψη που μπορεί να υπάρξει είναι η ασύρματη. Χωρίς αποδείξεις και άλλες υλικές διαδικασίες με δυνατότητα παράκαμψής τους και επομένως και φοροδιαφυγής. Να λοιπόν μία απλή διαδικασία που εφαρμόζεται παγκόσμια, και μάλιστα με την δικαιολογία ότι τα πράγματα γίνονται «γρηγορότερα, ασφαλέστερα και ευκολότερα»:
1) Τα χρήματα έπαψαν να έχουν «υλική αντιπροσώπευση» στις τράπεζες. Παλιά ένα χαρτονόμισμα μπορούσες να το ανταλλάξεις με το αντίστοιχο ποσό χρυσού ή αργύρου. Σήμερα αυτό δεν ισχύει πλέον.
2) Επειδή είναι «ευκολότερο και ασφαλέστερο» να μην κουβαλάς χρήματα μαζί σου, αρχίζει η διαφήμιση της κάρτας και μάλιστα με πολύ βίαιο τρόπο στην αρχή. Αν το θυμάστε βέβαια, οι τράπεζες σου έστελναν με το ζόρι κάρτες που για να μην τις πληρώνεις θα έπρεπε να χάσεις πολλές ώρες στην τραπεζική γραφειοκρατία.
3) Εμφανίζονται τα κινητά τηλέφωνα. Η διαφήμιση είναι εντατική και τα «κορόιδα πρόβατα/ψηφοφόροι/καταναλωτές» πληρώνουν αδρά για την ανάπτυξη των τηλε-συστημάτων.
4) Εισάγεται στην αγορά το διαδίκτυο και αναπτύσσεται με την ίδια μέθοδο των κινητών.
5) Όταν πια διαδίκτυο και κινητά έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής εμφανίζονται οι πανάκριβες δορυφορικές λειτουργίες.
6) Οι «καλές κ’ αγαθές» εταιρείες που τόσο αγωνιούν για την καλοπέραση και την διασκέδασή σας αρχίζουν να διαφημίζουν τα hot-spots που για κάποιο διάστημα είναι δωρεάν.
7) Οι «καλές κ’ αγαθές» εταιρείες που τόσο αγωνιούν για την καλοπέραση και την διασκέδασή σας αρχίζουν να σας καλούν να ανοίξετε το ρούτερ σας και να πάρετε μέρος στον νέο διασκεδαστικό διαδικτυακό κόσμο, όπου μπορείτε να έχετε μόνιμη πρόσβαση στον λογαριασμό σας παντού. Τώρα τα hot-spots τα πληρώνετε εσείς.
8) Έπειτα εμφανίζεται έλλειψη ρευστού και πάντοτε στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι που δεν δουλεύουν και κάθονται όλη την ημέρα, (διαίρει και βασίλευε) σε αντίθεση με εσάς που σκοτωνόσαστε στην δουλειά φταίνε για όλα. Μαζί φταίνε βέβαια και το χρηματιστήριο, οι άγνωστου ταυτότητος «παγκόσμιες αγορές», οι αγνώστου ταυτότητος «επενδυτές», και οι αγνώστου ταυτότητος φοροφυγάδες που εξαφάνισαν το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ (και άρα ανύπαρκτο) χρήμα από τις τράπεζες.
9) Για να υπάρξει «δικαιοσύνη», να γίνονται «γρηγορότερα, ασφαλέστερα και ευκολότερα» οι συναλλαγές και να πιάσουμε και την αγνώστου ταυτότητας φοροδιαφυγή εμφανίζονται στην αγορά οι «ανέπαφες συναλλαγές». Οι υπερήφανος (κατά τις διαφημίσεις) κάτοχος της «ανέπαφης» κάρτας πληρώνει τσάκα-τσάκα στο ταμείο και φεύγει χωρίς την φασαρία του πορτοφολιού.
10) Τώρα έρχεται η σειρά της «με το ζόρι» ανέπαφης συναλλαγής. Αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να έχετε μετρητά στην τσέπη λόγω της «κρίσης», οι επαγγελματίες εξαναγκάζονται να αγοράσουν μηχανάκια που λειτουργούν με το διαδεδομένο hot-spot ( ή ασύρματο διαδίκτυο των ρούτερ) που λειτουργεί με δικά σας έξοδα φυσικά.
Έτσι σε λίγο κανένας δεν θα μπορεί να ξεφύγει από τον συνεχή έλεγχο. Ακόμα και για κατούρημα να πάτε η κατάλληλη πολυεθνική (που ανησυχεί μήπως κατουρήσετε στραβά και λερωθείτε) θα το γνωρίζει από το κινητό σας, την κάρτα σας και -σαν επόμενο βήμα- από το τσιπάκι το οποίο ήδη διαφημίζεται και ΗΔΗ αρχίζει να χρησιμοποιείται στο Αμέρικα.
Και να πεις ότι θα σταμάταγε η κρίση; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ, αφού η «μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική δύναμη» των ΗΠΑ, από όπου μας έρχονται όλα αυτά τα σύγχρονα νεοταξίτικα καλά, έχει μία πλειοψηφία από εξαθλιωμένους πολίτες-δούλους, πενήντα εκατομμύρια ανασφάλιστους και άπειρους άστεγους οι οποίοι θεωρούνται πλέον ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ να υπάρχουν.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε. Μάλλον όχι αφού έχω την τάση να γράφω εμφανώς ηλίθια κείμενα. Εξάλλου τα τόσο έγκυρα ΜΜΕ θα σας το είχαν πει αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ή ΌΧΙ;