Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Δεκεμβρίου 2015

Περί Αγάπης!!!

Πηγή: ΙΔΟΥ 

Τι να πει κανείς για την Αγάπη; Για αυτό το υπέροχο συναίσθημα που όλους και όλα τα αγκαλιάζει;
Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και τι να πρωτοεξετάσω…
Αρχίζω από το φαγητό, μιας και αυτό μου έδωσε το έναυσμα!!!
Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Πώς μπορεί ένα φαγητό να είναι νόστιμο, εάν δεν έχει μαγειρευτεί με Αγάπη;
Και τι ακριβώς εννοώ με αυτό;
Θεωρώ ότι οι συνταγές είναι για τους αμύητους του είδους… Γιατί το μάτι, η μύτη και η γλώσσα μπορούν να τις αντικαταστήσουν επάξια!!! Το προγραμματισμένο και αυστηρό σε χρόνους φαγητό, δεν έχει τίποτα να κάνει με την Προσοχή που θα του προσφέρεις με τις αισθήσεις σου… Γιατί αυτή η Προσοχή είναι εμποτισμένη με Αγάπη και ακούραστο ενδιαφέρον!!! Και όταν αυτές οι αισθήσεις ικανοποιηθούν, τότε το αποτέλεσμα πάντα σε αποζημιώνει!!! De facto!!!
Ας συνεχίσω με τον σύντροφο!!!
Όταν τα χρόνια έχουν περάσει και είναι και κάμποσα, είναι απόλυτα φυσιολογικό ο Έρωτας να έχει κοπάσει και να έχει δώσει τα ηνία στην Αγάπη!!!
Η Αγάπη φίλοι μου στον σύντροφό μας σημαίνει πολλά… Σημαίνει πλήρη αποδοχή του άλλου όπως είναι, χωρίς προσπάθεια να τον αλλάξουμε… Σημαίνει απόλυτη ελευθερία στην σχέση και όχι έλεγχος με το παραμικρό και άρνηση στα θέλω του άλλου… Σημαίνει στοργή και σεβασμό στο άτομο που έχεις απέναντί σου!!! Σημαίνει μοίρασμα των πάντων… Από υλικά μέχρι πνευματικά!!! Σημαίνει ανιδιοτέλεια και πλήρη ειλικρίνεια!!! Σημαίνει…
Ας πάω στα παιδιά!!!
Το να επιτρέπουμε στα παιδιά να ξεδιπλώνονται ή να διπλώνονται ανάλογα με την προσωπικότητά τους, σημαίνει Αγάπη!!! Το να μην τα θεωρούμε κτήμα μας, σημαίνει Αγάπη!!! Το να μην τους ζητάμε τίποτα, παρά μόνο να τους προσφέρουμε, σημαίνει Αγάπη!!! Και για άλλα τόσα… Διαβάστε το ποίημα του Χαλίλ Γκιπράν…
Ας πάω και στους υπόλοιπους!!!
Εάν έχουμε καταλάβει ότι ο σκοπός της ύπαρξής μας στην ζωή, είναι να Γνωρίσουμε τον Εαυτόν μας και να τον τελειοποιήσουμε, τότε Αγάπη σημαίνει να προσφέρουμε αυτήν την υπέροχη Κατανόηση σε όλους τους άλλους, που ακόμα δεν το έχουν καταλάβει!!!
Και σχετικά με όλα όσα μας περιβάλλουν άψυχα και έμψυχα, Αγάπη είναι να τα Προσέχουμε, να τα παρατηρούμε και να μην Θέλουμε ΠΟΤΕ να τα βλάψουμε!!!
Γιατί η Αγάπη ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ καλοί μου φίλοι!!! Δεν καταστρέφει!!!
Η Αγάπη προσφέρει… Δεν μαζεύει για φύλαγμα…
Η Αγάπη χαρίζεται… Δεν επιβάλλεται…
Αχχχ!!! ΑΓΑΠΗ πάνω από όλα!!!