Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

29 Ιουνίου 2016

Γνωμικά

Ο δρόμος της ελευθερίας αρχίζει από την στέρηση.

Υπάρχει ένας παγκόσμιος νόμος που λέει ότι κάθε πράγμα που χρειάζεσαι ή επιθυμείς σου στερεί την ελευθερία σου.
Ένας άνθρωπος για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του αλκοόλ πρέπει να αρχίσει να το στερείται.
Ένας άνθρωπος για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του ναρκωτικού πρέπει να αρχίσει να το στερείται.
Ένας άνθρωπος για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του εγωισμού πρέπει να αρχίσει να τον στερείται.
Και ενώ όλοι οι σπουδαγμένοι και ασπούδαχτοι, δυτικοί και ανατολικοί «γιατροί της ψυχής» αποδέχονται και διδάσκουν τον μηχανισμό της στέρησης στα δύο πρώτα κάνουν στροφή 180 μοιρών όταν φθάνουν στο τρίτο.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Θεοποιούν, λατρεύουν και υπηρετούν το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ τους ΕΓΩ, εξαπατώντας αυτοεξαπατώμενοι και πείθοντας όλο τον κόσμο για την «μοναδικότητα» του ψυχισμού του.
Και εσείς, με την σειρά σας, καλόπιστοι και βολεμένοι στο εύκολο, λατρεύετε εκείνο που σας σκλαβώνει και σας κρατάει δέσμιους σε έναν κόσμο μίσους, αγωνίας και οδύνης, ενώ ταυτόχρονα σας κάνει να αισθάνεστε ανώτερα όντα επειδή κάνετε ότι κάνουν και τα επτά άλλα δισεκατομμύρια άνθρωποι: να επιθυμούν με απληστία όλα όσα δεν έχουν.
Ταυτόχρονα, μέσα σε όλη αυτήν την απατηλή θεϊκότητά σας, σε όλη αυτή την τεχνητή ανωτερότητα και πολιτισμό σας, η ζωή έρχεται σε δυσάρεστα και ευχάριστα κύματα, σας παρασέρνει σαν ένα σανίδι στην τρικυμία και σας μεταχειρίζεται ακριβώς σαν αυτό που είσαστε: θλιβεροί δούλοι ανεκπλήρωτων επιθυμιών και ονείρων,
Βέβαια, αυτά δεν ισχύουν για εσάς! Εσείς είσαστε τόσο διαφορετικοί από τους άλλους ανθρώπους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου