Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

17 Ιανουαρίου 2016

Στον «πολιτισμό» των «πολιτισμένων» (1)

-Κατά τα τελευταία 4.000 χρόνια η τιμή των σκλάβων κυμαινόταν κατά μέσο όρο  από 10.000 έως και 40.000 δολάρια σε σημερινή αξία. Σήμερα ένας σύγχρονος σκλάβος για τα χωράφια στοιχίζει στα περισσότερα μέρη του κόσμου λιγότερο από 100 δολάρια! (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-Στην αρχαία Ελλάδα, το 800 πΧ, αγόραζες έναν σκλάβο με τέσσερα βόδια, στην Ρώμη, το 200 μΧ, με οκτώ βόδια, στην Αγγλία, τον Μεσαίωνα, με τέσσερα έως οκτώ βόδια και στις ΗΠΑ μεταξύ 1847 και 1859, με τέσσερα έως επτά βόδια.  Όσο αυξανόταν ο «πολιτισμός» τόσο μεγαλύτερη έλλειψη υπήρχε σε σκλάβους. Οι οικονομικοί δείκτες βλέπετε! Σήμερα στην βόρεια Ινδία με ένα βόδι μπορείς να αγοράσεις πέντε ανθρώπους. Και τα βόδια πλέον είναι πολύ-πολύ φθηνότερα από ότι ήταν στο παρελθόν. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-Στην Ακτή Ελεφαντοστού, το 1856,  ένας σκλάβος κόστιζε περίπου 40.000 σημερινά δολάρια, ενώ το 2001 η τιμή του είχε κατέβει στα 40 δολάρια. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-Στην Ταϊλάνδη, ένα κορίτσι ηλικίας δώδεκα έως δεκαπέντε ετών  μπορεί να αγοραστεί από 800 έως 2000 δολάρια. Τα ετήσια κέρδη από την αναγκαστική πορνεία της κοπέλας (με έως και 20 πελάτες την ημέρα) είναι περισσότερα από 75.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ «αποδίδει» για τρία έως πέντε χρόνια. Μετά οι προαγωγοί την αφήνουν να φύγει (αφού έχει καταντήσει σωματικό και ψυχολογικό ερείπιο) αγοράζοντας «φρέσκο κρέας» για τους πελάτες. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-2.028.818.034    δολάρια δαπανήθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-13.127 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα ΣΗΜΕΡΑ μέχρι αυτήν την στιγμή (δέκα το πρωί) που γράφω το κείμενο, 780.576.612 υποσιτίζονται, 1.619.635.672 είναι υπέρβαροι και 539.878.558 είναι παχύσαρκοι. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-4.743 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από ασθένειες που σχετίζονται με το νερό,. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-669.719.475 άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι).
-25,792 τόνοι τοξικές χημικές ουσίες απελευθερώνονται κάθε μέρα στο περιβάλλον. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-2.593 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από ελονοσία. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-13.166 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από το κάπνισμα. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-6.587 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από το αλκοόλ. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-2.824 άνθρωποι κάθε μέρα αυτοκτονούν. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-20.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από διάφορες αιτίες (ατυχήματα, πολέμους, πείνα, μολυσματικές ασθένειες, ανθυγιεινή εργασία κλπ). (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-Στον Τρίτο Κόσμο οι άνθρωποι πουλάνε για μερικές εκατοντάδες δολάρια τα νεφρά τους. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-Στον Τρίτο Κόσμο οι άνθρωποι πουλάνε για μερικές εκατοντάδες δολάρια τα παιδιά τους για να δουλέψουν σε πορνεία, μεταλλεία και εργοστάσια. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
-Χιλιάδες λαθρομετανάστες (που έρχονται εξαθλιωμένοι στην Ελλάδα) αναγκάζονται να τρώνε σκυλιά και γάτες για να επιβιώσουν. Οι δήθεν φιλοζωικές οργανώσεις διαμαρτύρονται, ξεχνώντας ότι η κύρια αιτία της δημιουργίας προσφύγων είναι η οικονομική και στρατιωτική πολιτική της Ευρώπης. (Εμείς όμως είμαστε πολιτισμένοι)
Να συνεχίσω τον ατελείωτο κατάλογο, με τους συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς, ή πάψατε να αισθάνεστε (έστω και για λίγο) πολιτισμένοι;