Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

6 Φεβρουαρίου 2016

Δημιουργία ή Εξέλιξη; (τρίτο μέρος)

Αφήνουμε προς το παρόν τις ανοησίες που θεωρούν σωστές οι φανατικά θρησκευόμενοι, πχ ότι ο θεός «ξεκουράστηκε» μετά την δημιουργία, ή ότι θυμώνει, ζηλεύει, εκδικείται κλπ και ΠΡΕΠΕΙ να τον ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, και ασχολούμαστε με την περίφημη Εξέλιξη.
Ένα επιχείρημα των αρνητών της οποιασδήποτε θρησκείας είναι ότι η ζωή μπορεί να δημιουργηθεί από το τίποτε, από τις συνθήκες που υπάρχουν στο φυσικό περιβάλλον.
Φυσικά πουθενά και ποτέ δεν έχει αποδειχθεί ότι οι «σκέτες» φυσικές συνθήκες δημιουργούν ζωή. Το μόνο που έχουν επιτύχει οι επιστήμονες είναι να δημιουργήσουν κάποιες οργανικές ενώσεις, σε ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ με συγκεκριμένη διαδικασία, και με βάση τις χημικές ουσίες, οι οποίες ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι υπήρχαν στην γη.
Αλλά από αυτό μέχρι να δημιουργηθούν ζωντανά όντα που αναπαράγουν τον εαυτό τους έχει πολύ μεγάλη διαφορά.
Το να ανακατέψεις συγκεκριμένες ουσίες (έτσι όπως είναι βολικό για την θεωρία σου φυσικά) και με καθοδηγούμενη διαδικασία να δημιουργήσεις απλοϊκές οργανικές ουσίες που απέχουν έτη φωτός από το ζωντανό DNA, δεν φτιάχνεις ζωή. Θα έλεγα μάλιστα ότι παίζεις τον ρόλο του θεού «σπρώχνοντας» την αδρανή ανόργανη ύλη να μετατραπεί σε κάτι άλλο.

Λένε επίσης ότι μετά την «αυθόρμητη» δημιουργία ζωής, αναλαμβάνει δράση η εξέλιξη.  Και η εξέλιξη πραγματοποιείται μέσα από δύο παράγοντες:
Πρώτος παράγοντας:
Η ικανότητα του οργανισμού να επιβιώνει στο περιβάλλον του, τον κάνει να αφήνει περισσότερους απογόνους. Πχ ένα χορτοφάγο ζώο που έχει την ικανότητα να τρέχει πολύ γρήγορα, αυξάνει τις πιθανότητές του να αποκτήσει απογόνους.  Έτσι μεταφέρει την ικανότητα στην επόμενη γενιά. Επομένως τα χορτοφάγα -με το πέρασμα του χρόνου- γίνονται όλο και ταχύτερα και το ίδιο ισχύει για τα σαρκοφάγα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μία «παραγωγή» όλο και πιο γρήγορων ζώων.
Η θεωρία αυτή έχει κάποια λογική. Σίγουρα ένα γρήγορο ζώο θα ξεφύγει πιο εύκολα από τον διώκτη του. Αλλά προσωπικά θα φέρω αντίρρηση γιατί μάλλον δεν υπάρχει και η αντίστοιχη ανάγκη. Τα σαλιγκάρια για παράδειγμα είναι από τα πιο αργά ζώα. Δεν μπορούν να ξεφύγουν με τίποτα από τον οποιονδήποτε θηρευτή τους. Δεν έχουν κανενός είδους άμυνα ούτε νύχια, ούτε δηλητήριο, ούτε πετάνε, ούτε μπορούν καν να κρυφτούν. Και όμως επιβιώνουν και αν αφήσουμε το περιβάλλον ήσυχο χωρίς δηλητήρια και άλλα τέτοια πολιτισμένα, υπάρχουν σε τεράστιους αριθμούς χωρίς να εξαφανίζονται.
Υπάρχει και άλλη μία αντίρρηση: Γιατί άραγε ένα σαρκοβόρο θα πρέπει να τρέχει όλο και γρηγορότερα; Πάντοτε θα υπάρχουν πολλά χορτοφάγα που είτε θα είναι μικρά, είτε θα τραυματιστούν, είτε θα αρρωστήσουν, είτε θα γεράσουν, είτε θα τα πιάσει στην ενέδρα του. Πάντοτε υπάρχει αρκετή τροφή, ακόμα και για τον πιο τεμπέλη, ακόμα και για τον πιο αργό. Η ίδια η φύση το αποδεικνύει αυτό.

Δεύτερος παράγοντας:
Μηχανικές αλλαγές στην αλυσίδα του DNA των οργανισμών  μετά από εκατομμύρια χρόνια μπορεί να επιφέρουν βελτιώσεις στις ιδιότητες των ειδών. Πχ ο βομβαρδισμός με κοσμική ακτινοβολία ή τα λάθη κατά την αναπαραγωγή της αλυσίδας του DNA επιφέρουν τέτοιες αλλαγές.
Με λίγα λόγια παίρνετε έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος είναι απίστευτα απλούστερος από τον απλούστερο ιό που υπάρχει. Τον καρφώνετε με ένα καρφί και του δημιουργείτε τυχαία μία βλάβη «κάπου». Υποτίθεται μάλιστα ότι ο υπολογιστής θα συνεχίσει να δουλεύει παρά την βλάβη του. Μπορείτε να δεχτείτε ότι μετά από κάποια δισεκατομμύρια ή τρισεκατομμύρια δοκιμές, για εκατομμύρια χρόνια θα επιτύχετε να τον βελτιώσετε;  Και αν κατά λάθος επιτύχετε κάτι τόσο ανέλπιστο, πόσα εκατομμύρια φορές θα πρέπει να ξανα-επαναλάβετε το ίδιο θαύμα ώστε στο τέλος να υπάρξει μία νέα γενιά υπολογιστών που να είναι καλύτερη από την προηγούμενη;
Τώρα θα ήθελα να κλείσω με μία (πολλαπλή) ερώτηση.
Υπάρχει ένα φυτό που λέγεται Amorphophallus titanum, από τις ελληνικές λέξεις άμορφος, φαλός και τιτάνας. Είναι τεράστιο, φτάνοντας σε ύψος τα 3,5 μέτρα. Ο τεράστιος «φαλός» του χρησιμεύει στην γονιμοποίησή του. Η μυρωδιά του είναι απαίσια αφού αποτελείται από «αρωματικές» ουσίες που βρίσκονται στα ούρα και τα κόπρανα του ανθρώπου και στην σάπια σάρκα. Επίσης ο «φαλός» κατά τις νυχτερινές ώρες αυξάνει την θερμοκρασία του φτάνοντάς την μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου!!! Έτσι ξεγελάει τα διάφορα είδη εντόμων που έλκονται από τις μυρωδιά και την θερμότητα και γονιμοποιούν το τεράστιο λουλούδι.
Και εγώ ρωτάω:
-Πως «κατάφερε» ένα λουλούδι να μάθει να δημιουργεί θερμότητα και μάλιστα σε τέτοια υψηλή θερμοκρασία;
-Γιατί «αποφάσισε» να κάνει κάτι τόσο ξένο με την φύση του;
-Γιατί «διάλεξε» να δημιουργήσει την περίπλοκα αηδιαστική μυρωδιά του.
-Πως «κατάφερε» να δημιουργήσει τις σχετικές «αρωματικές» ενώσεις;
-Με ποιες χημικές γνώσεις και με ποιες ιδιότητες των κύτταρων του τις κατασκεύασε;
-Για ποιόν λόγο, έκανε τόση φασαρία και τόσο κόπο, αφού απλά θα μπορούσε να παράγει νέκταρ (δηλαδή ζάχαρη και νερό) όπως τόσα άλλα λουλούδια;

Αν μπορέσει να μου τα εξηγήσει όλα αυτά κάποιος, τότε εγώ «θα σκίσω τα πτυχία μου» όπως λέγανε παλιά. Και θα του ζητήσω να με διδάξει, γιατί θα είναι πολύ, μα πάρα πολύ σοφός.

Δημιουργία ή Εξέλιξη; (δεύτερο μέρος)

Ξέρετε ποιες είναι οι τρείς πιο επιθετικές, αδιάλλακτες και αναπτυσσόμενες θρησκείες σήμερα; Είναι οι μουσουλμάνοι, οι χορτοφάγοι και οι άθεοι.
1) Οι μουσουλμάνοι δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα εγκλήματά τους είναι τρομερά, πολλά, και όλοι τα γνωρίζετε. Μεταχειρίζονται τις γυναίκες και τις κόρες τους χειρότερα από ότι τα σκυλιά τους και θέλουν να επιβάλλουν παντού τις δικές τους πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
2) Οι χορτοφάγοι είναι μία ιδιαίτερη τάξη «πολιτισμένων» ανθρώπων, απόλυτα πιστών στην «θρησκεία» τους. Θεωρούν τον εαυτό τους καλύτερο από τους υπόλοιπους και αγαπώντας δήθεν την φύση και τα ζώα, βγάζουν πολύ μίσος και επιθετικότητα κατά εκείνων που δεν υιοθετούν τις απόψεις τους. Έχουν υιοθετήσει την εντελώς ανόητη θεωρία ότι με το να μην τρώνε κρέας θα μετατραπούν σε ανώτερους ανθρώπους. Καλύτερα θα έλεγα ότι με το να μην τρώνε κρέας ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την πνευματική ανωτερότητά τους έναντι των μιαρών κρεατοφάγων.
Φίλοι χορτοφάγοι.
Αν αρκούσε η αποχή από το κρέας για να αναπτυχθεί ψυχικά ο άνθρωπος τότε η Ινδία δεν θα ήταν η ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΟΛΑΣΗ που είναι σήμερα. Μετά από περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια χορτοφαγίας, στην Ινδία:
-επικρατεί απίστευτη ηθική σήψη, που φανερώνεται από την καταπίεση των γυναικών, τους συνεχείς βιασμούς, τα εκατομμύρια σκλάβους, τις τουλάχιστον 50.000 ανήλικες πόρνες τις αφιερωμένες στους ναούς (!!!!), το εμπόριο ανθρώπων, τις καταχρήσεις των κυβερνώντων και άλλα πολλά «των οποίων ουκ έστι αριθμός».
-υπάρχει απίστευτη μιζέρια καταπίεση για πάνω από 150 εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι οι ΜΙΑΡΟΙ (λόγω του ότι γεννήθηκαν χωρίς κάστα) άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν κοινωνικές επαφές με τους υπόλοιπους Ινδούς, δεν πληρώνονται για την δουλειά τους, δεν έχουν γιατρούς, τα παιδιά τους δεν πάνε σχολείο και ασχολούνται με βρώμικες εργασίες (τις οποίες οι «ευσεβείς και καθαροί» Ινδοί αποφεύγουν να κάνουν) όπως η αποκομιδή σκουπιδιών και ανθρώπινων κοπράνων, και το καθάρισμα των δρόμων από τις κοπριές των ζώων. Ενίοτε τους βάζουν να δουλεύουν αγγαρεία στα κοινοτικά χωράφια. Και όλα αυτά μόνο για να έχουν ένα πιάτο φαγητό. Και το καλύτερο; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ακόμα και στα παιδιά τους να κάνουν κάτι άλλο.
Οι παντελώς ηλίθιοι και χορτοφάγοι Ινδοί έχουν αυτοεγκλωβιστεί πεισματικά στον «νόμο της ανταπόδοσης» και δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξει προς το καλύτερο οτιδήποτε πάει στραβά στην άθλια κοινωνία τους. Για όλα ευθύνονται το Κάρμα και το Ντάρμα και εκείνοι συνεχίζουν να τρώνε χόρτα, ελπίζοντας σε μία καλύτερη μελλοντική ζωή.
3) Οι άθεοι είναι μία άλλη ιδιαίτερη τάξη «πολιτισμένων» ανθρώπων, απόλυτα πιστών στην «θρησκεία» τους. Θεωρούν τον εαυτό τους πιο πολιτισμένο από τους θρησκευόμενους. Μπλέκουν σε έναν άχρηστο λαβύρινθο περιγραφών για το τι είναι (άθεοι, ή άπιστοι, ή άθρησκοι κλπ), κυρίως διαβάζοντας τον έναν ή τον άλλον σύγχρονο φιλόσοφο.
Κάνουν το σοβαρό λάθος να αποδίδουν τα ανθρώπινα εγκλήματα στην θρησκεία και κατ’ επέκτασιν απορρίπτουν την ύπαρξη του θεού. Τίποτε πιο ανόητο από αυτό. Είναι σαν να κατηγορούν εκείνον που κατασκευάζει μαχαίρια ότι είναι υπεύθυνος για το ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν φόνους με αυτά.
Ο διαστρεβλωμένος και φρικτός ψυχισμός μας είναι ικανός για τα χειρότερα εγκλήματα, ενώ ο διαστρεβλωμένος και φρικτός νους μας τα δικαιολογεί με τον καλύτερο τρόπο, όποιο και αν είναι το χρώμα, η θρησκεία, η φυλή και η γλώσσα μας.
Οι άθεοι προσπαθώντας να διαδώσουν την «θρησκεία» τους και να «εκπολιτίσουν» τους ανθρώπους επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο. Καταστρέφουν το μοναδικό φράγμα που κρατάει τις ανθρώπινες μάζες από το να ζωοποιηθούν τελείως. Έτσι βοηθούν να αναπτυχθεί ακριβώς αυτό που προσπαθούν να αποτρέψουν: η όλο και μεγαλύτερη επικράτηση της βίας και των πολέμων. Το φράγμα αυτό δεν είναι άλλο από τον «φόβο της μελλοντικής τιμωρίας». 
Προφανώς είναι προτιμότερος αυτός από το να αφήσεις έναν άνθρωπο (και τον τεράστιο εγωισμό του) χωρίς κάποιο «ηθικό φρένο».
Τι γίνεται όμως με το δίλλημα Δημιουργία ή Εξέλιξη; Η συνέχεια στο τρίτο μέρος!