Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Απριλίου 2016

Οικονομική κρίση και πραγματικότητα

Τις περισσότερες φορές τα πράγματα «μιλάνε» από μόνα τους. Αρκεί να σταματήσεις λίγο το σερφάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα προς άγραν κλικ. Αλλά για κάποιον περίεργο λόγο οι άνθρωποι αδιαφορούν και επιμένουν σε μία ονειρική περιγραφή του φυσικού κόσμου, η οποία «απέχει παρασάγγας» από την πραγματικότητα.
Δεν έχετε παρά να κάνετε μία μικρή, πρόχειρη και τελείως επιφανειακή έρευνα στο Διαδίκτυο για να ανακαλύψετε την παγκόσμια οικονομική αλήθεια που κρύβεται σε κοινή θέα πίσω από τον ευκολοχώνευτο σανό των «μαχόμενων» ΜΜΕ:
1) Η Γερμανία, λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, παρουσιάζει σταθερή έλλειψη εργατικών χεριών. (ΣΚΕΨΗ: Βλέπετε όσο πιο πολύ μορφώνεσαι και ανεβαίνει το βιοτικό σου επίπεδο, τόσο λιγότερο παριστάνεις το ζώο που αναπαράγεται). Το 2020 θα λείπουν στην γερμανική οικονομία 1,8 εκατομμύρια εργάτες (φθηνοί φυσικά και σε κατάσταση σκλαβιάς), παρά το γεγονός ότι θα απορροφήσει μέχρι τότε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες. (ΣΚΕΨΗ: Προφανώς ανάλογα ποσοστά θα υπάρχουν και στις άλλες ψώρες της ΕΕ, αν βέβαια θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι τότε)
Οι κρατικές δαπάνες λόγω του προσφυγικού θα αυξηθούν στη Γερμανία κατά 11 δις ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα θα επενδυθούν ΜΕΣΑ στην Γερμανία. (ΣΚΕΨΗ: Η Γερμανία έχει κάθε δικαίωμα να αυξάνει καί τα «καταραμένα» κρατικά έξοδα καί το «καταραμένο» δημόσιο, αλλά εμείς όχι)
(ΣΚΕΨΗ: Να γιατί η ΕΕ κόπτεται και αγαπάει τόσο τους μουσουλμάνους και αποσταθεροποιεί τις χώρες τους δημιουργώντας αυτό το τεράστιο κύμα προσφύγων από Ασία και Αφρική)
2) Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αποκομίσει ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ κέρδη 2,5 δις ευρώ από τα δάνεια που έδωσε στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2014. Το ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ αυτό ποσόν θα φτάσει στα 4,3 δις ευρώ, εάν η Ελλάδα πληρώσει όλα τα χρέη της στο ΔΝΤ έως το 2024.
Το ΔΝΤ μας βάζει 3,6% επιτόκιο αντί για το 0,9% που έπρεπε να βάζει. Αυτό σημαίνει ότι πληρώσαμε 2,5 δις ευρώ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. (ΣΚΕΨΗ: Το ΔΝΤ δεν είναι παρά άλλος ένας ληστρικός διεθνής οργανισμός με την δομή Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης)
3) Το πρώτο  εξάμηνο του 2013 η Τράπεζα Πειραιώς είχε 3,5 δις ευρώ καθαρά κέρδη. (ΣΚΕΨΗ: Πώς γίνεται και έχει πρόβλημα ανακεφαλαιοποίησης που πρέπει να το πληρώσουμε εμείς;)
4) Γενικά οι τράπεζες, οι οποίες προ κρίσης είχαν απίστευτα κέρδη, τόσα που επένδυαν στην Τουρκία και στα Βαλκάνια, ανοίγοντας υποκαταστήματα και αγοράζοντας ντόπιες τράπεζες, ΞΑΦΝΙΚΑ βρέθηκαν  χρεωμένες και ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΙΤΙΑ έπρεπε να διασωθούν αντί να χρεοκοπήσουν. (ΣΚΕΨΗ: Αυτή είναι η κλασσική «φούσκα» που την πληρώνει κάθε τόσο ο απλός κοσμάκης, ενώ τα κέρδη πάνε στις τσέπες των ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ)
5) Η κρατική ενίσχυση με μετρητά των τριών πλήρως ιδιωτικών τραπεζών (Alpha, Eurobank και Πειραιώς) υπερβαίνει το 100% της χρηματιστηριακής τους αξίας. (ΣΚΕΨΗ: Αν τις είχαμε αγοράσει θα είχαμε κέρδη αυτήν την στιγμή, αλλά μας απαγορεύεται να έχουμε ισχυρό κράτος γιατί αυτό είναι κακό πράγμα)
6) Μέχρι σήμερα οι τράπεζες:
-έχουν πάρει 8,4 δις ευρώ από το κράτος.
 -έχουν πάρει δάνεια ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ 29,9 δις ευρώ. (ΣΚΕΨΗ: Δηλαδή αυτές ΔΕΝ θα πληρώσουν και θα πληρώσουμε εμείς)
 -είχαν πραγματικά κέρδη την τελευταία δεκαετία 41 δις ευρώ (το 2009 6,1 δις ευρώ, το 2010 πάνω από 3,9 δις ευρώ)  ενώ φορολογήθηκαν με συντελεστή 17%, την στιγμή που οι μικροσυνταξιούχοι φορολογούνται με πολύ περισσότερο ποσοστό. Φυσικά είναι άγνωστο αν πλήρωσαν τους φόρους τους… (ΣΚΕΨΗ: Πού πήγε όλο αυτό το χρήμα και υπάρχει ανάγκη διάσωσης;)
7) Οι τράπεζες πήραν από την εκμετάλλευση των καταθέσεων, από τα ληστρικά (στεγαστικά και άλλα) δάνεια και τις «ενέσεις» του δημοσίου 50 δις ευρώ από το ΠΑΣΟΚ και 29 δις ευρώ από την ΝΔ. (ΣΚΕΨΗ: Πού πήγε όλο αυτό το χρήμα και υπάρχει ανάγκη διάσωσης;)
8) ΜΙα οποιαδήποτε επιχείρηση θα χρεοκοπήσει κάτω από ορισμένες συνθήκες κακοδιαχείρισης και αυτό διαφημίζεται σαν υιιής οικονομική πρακτική. (ΣΚΕΨΗ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΔΙΑΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ;)
9) Τον Ιούνιο του 2015, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα ότι η πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ (που θα γίνει στις 30 Ιουνίου του 2015) θα εξαρτηθεί από το εάν οι δανειστές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα κέρδη ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα αγοράς ελληνικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. (ΣΚΕΨΗ: Λόγω μιας κρίσης ειλικρίνειας, ο Βαρουφάκης έκανε κάτι επικίνδυνο. Τόλμησε να πει ότι οι δανειστές δεν πρέπει να κερδίζουν τόσα, αλλά να δώσουν πίσω τίποτε ψίχουλα. Να γιατί ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ από την κυβέρνηση και τον ΞΕΧΑΣΑΝ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ τα «μαχόμενα» ΜΜΕ)
ΑΠΟΡΙΑ: Θα ήταν άραγε παράλογο να προσπαθήσω να σας πείσω ότι όλα αυτά τα κέρδη μοιράζονται ανάμεσα σε πολιτικούς, τραπεζίτες, βιομήχανους, ιδιώτες και κατόχους των ΜΜΕ που είναι και πάλι πολιτικοί, τραπεζίτες, βιομήχανοι και ιδιώτες; Προφανώς 9η εμπειρία το δείχνει) θα ήταν.
Αν τα παραπάνω σας έπεσαν βαριά, μπορείτε να επιστρέψετε στην δίαιτα με σανό που κρατάει το μυαλό ελαφρύ και χαρίζει αδιατάρακτο διανοητικό ύπνο. Και να ονειρεύεστε ότι όπου νάναι (αύριο, σε ένα, σε πέντε σε εκατό βρε αδελφέ χρόνια) θα βγούμε από την κρίση.

Το υπερόπλο της παγκοσμιοποίησης

Πριν μερικές ημέρες ένας φίλος μου έστειλε ένα κείμενο που περιέγραφε τι είναι η πατρίδα. Στο κάτω μέρος του κειμένου ο συγγραφέας συμπεραίνει:
…χρειάζεται μια θυσία: Για να δούμε το «ΕΝΑ των Όλων», να αφήσουμε το μικρό προσωπικό «Εγώ» στην άκρη («αυτοθυσία»).
και
Η προπαγάνδα της Τηλεόρασης σε συγχύζει και έτσι μαζεύεσαι στο Εγώ σου! (Μόνος είσαι ευάλωτος…
Χάρηκα που επιτέλους κάποιος έχει πάρει είδηση ότι υπάρχει αυτό το ΕΓΩ.
Αλλά ταυτόχρονα λυπήθηκα γιατί του διαφεύγει το μέγεθος της ανακάλυψης. Αναφέρει την φράση «να αφήσουμε το μικρό προσωπικό «Εγώ» στην άκρη», θεωρώντας ότι είναι κάτι εύκολο να γίνει.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Το ΠΟΛΥ-ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΕΓΩ, όντας φυτεμένο βαθιά στον ψυχισμό μας, μετατρέπει κάθε έναν άνθρωπο σε εγωπαθές ανθρωπάκι και το κάνει:
Να παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του.
Να θέλει  να αναγνωριστεί η αξία του.
Να θέλει ΠΙΟ πολλά λεφτά.
Να θέλει ΠΙΟ πολλή δόξα.
Να θέλει ΠΙΟ πολλή δύναμη.
Να αισθάνεται ότι αξίζει ΠΙΟ πολλά.
Να αισθάνεται ότι αδικήθηκε ΠΙΟ πολύ από τον καθέναν.
Έτσι το εγωπαθές ανθρωπάκι αισθάνεται και ερμηνεύει τα πάντα με διαστρεβλωμένο τρόπο και φοβάται για την δουλειά ΤΟΥ, τα λεφτά ΤΟΥ, το αμάξι ΤΟΥ, την φήμη ΤΟΥ, την ζωούλα ΤΟΥ κλπ, ακόμα και αν δεν έχει σοβαρό λόγο για αυτό.
Έτσι σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ισχυρά εγωπαθή ανθρωπάκια παραπληροφορούν, κοροϊδεύουν, εκμεταλλεύονται, κλέβουν και καταπιέζουν τα ανίσχυρα εγωπαθή ανθρωπάκια, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Νομίζετε ότι έχει καμία διαφορά ο Ρότσιλντ, που κατέχει την μισή υδρόγειο, με έναν ιδιοκτήτη πέντε γελαδιών στην Αφρική;
Και οι δύο είναι υποχείρια του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ τους ΕΓΩ. Και οι δύο κάνουν ακριβώς τα ίδια, όπως περιέγραψα πιο πάνω.
Να ποια είναι η Νέα Τάξη. Να ποια είναι η παγκοσμιοποίηση σε απλή, πρακτική μορφή, με τον εγωισμό να αποτελεί το κύριο εργαλείο της.
Και ο καλύτερος σύμμαχός της είμαστε εμείς οι ίδιοι που υποφέρουμε από τις συνέπειές της, αφού ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ δεν θέλει να παραδεχθεί την φρικτή εγωικότητά του και αν τυχόν την παραδεχθεί, θα αρνηθεί να την αλλάξει.