Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

29 Μαΐου 2016

Κλέφτης υγρών

Για όσους ασχολούνται με πληροφορίες για επιβίωση, ο κλέφτης υγρών είναι ένα καλό εφόδιο. Μπορεί να βγάλει νερό, πετρέλαιο, λάδι ή οποιοδήποτε άλλο υγρό από ένα δοχείο από το οποίο δεν υπάρχει παρά ένα μικρό στόμιο. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να βγάλετε λίγο-λίγο πετρέλαιο από την υπόγεια δεξαμενή ενός βενζινάδικου, όταν σε κάποια περίεργη κατάσταση δεν θα υπάρχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα.
Είναι επίσης μία καλή μέθοδος για να μοιράζετε ίσες μερίδες νερό, λάδι κλπ σε κατάσταση επιβίωσης.
Ο Κλέφτης χρησιμοποιεί την πίεση της ατμόσφαιρας και παλιά τον χρησιμοποιούσαν στα ιστιοφόρα για να βγάζουν μερίδες νερό από τα βαρέλια. Τον χρησιμοποιούσαν επίσης σχετικά πρόσφατα και στις σωστικές λέμβους για τον ίδιο λόγο, αλλά δεν ξέρω αν τον χρησιμοποιούν ακόμα.