Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Ιουνίου 2016

Εργαστήριο επιβίωσης

Το Σύστημα μας θέλει αδύναμους με κάθε τρόπο. Μας θέλει να καταναλώνουμε ότι μας σερβίρει και να στηριζόμαστε σε κάθε «ειδικό» ακόμα και για την πιο απλή εργασία. Μας απογυμνώνει από κάθε πραγματική γνώση, κάθε πρακτική ικανότητα και παράγει πτυχιούχους με τόσο εξειδικευμένη εκπαίδευση ώστε να καταντούν ανειδίκευτοι.
Είτε για να αποκτήσετε κάποιο χόμπι, είτε για να διαχειριστείτε καλύτερα τα λίγα χρήματα που σας έχουν απομείνει, πρέπει να οργανώσετε κάποιο εργαστήριο στο σπίτι σας. Αν είσαστε τυχεροί και έχετε μεγάλο γκαράζ ΄η άλλους χώρους  αυτό είναι σχετικά εύκολο. Οι περισσότεροι όμως είναι εγκλωβισμένοι σε διαμερίσματα-ποντικοπαγίδες με σαλόνια και κουζίνες, όπου δεν έχει γίνει ο παραμικρός προγραμματισμός για μία αξιοπρεπή αποθήκη.
Και τελικά όσοι «πλούσιοι» έχουν αποθήκες, τις έχουν γεμάτες με παλιατζούρες που δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ, που δεν θυμούνται καν ότι τις έχουν.
Φτιάξτε έναν μικρό χώρο. Πάρτε μερικά εργαλεία. Μάθετε να τα χειρίζεστε και να κάνετε μερικές επισκευές στο σπίτι μόνοι σας.
Δεν θα κερδίσετε μόνο χρήματα από τους μαστόρους. Θα κερδίσετε και λίγη από την αυτοπεποίθηση την οποία το Σύστημα σας αφαιρεί αργά και μεθοδικά.