Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Ιουνίου 2016

Γνωμικά

Γύρισε το πρόσωπό σου στον ήλιο και οι σκιές θα χαθούν.

Με τον ίδιο τρόπο μόλις γυρίσεις το πρόσωπό σου προς το πνεύμα, προς την Αρχή, τα σκοτάδια της ύλης, τα οποία τόσο σε καταδυναστεύουν, αποδυναμώνονται.
Όχι, δεν σταματάνε να υπάρχουν. Δεν σταματάνε να σε βασανίζουν. Η ζωή σου δεν θα μετατραπεί σε παραδεισένια.
Όμως κάτι θα αλλάξει. Και αυτό που αλλάζει δεν περιγράφεται. Μπορεί μόνο να βιωθεί. Δεν έχει καμία σχέση με πολιτική, λεφτά, θρησκείες, καλές προθέσεις και φιλοσοφικές πεποιθήσεις.
Είναι σαν την φωτιά που καίει. Όταν καείς μπορείς να ξέρεις τι είναι το κάψιμο αλλά δεν μπορείς να το περιγράψεις.
Όμως όλοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Γυρνάνε την πλάτη τους στην Αρχή και κοιτάνε τα Σκοτάδια. Και έτσι τα Σκοτάδια τους κοιτάνε και αυτά. Και μετά τους καταλαμβάνουν.
Και οι άνθρωποι κλαίνε και οδύρονται και ΔΗΘΕΝ προσεύχονται σε έναν από τους χιλιάδες θεούς που τους προσφέρει το Σύστημα. Και κάθε τι ΔΗΘΕΝ πνευματικό που κάνουν, το κάνουν από ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΒΟ. Και στο τέλος θα πεθάνουν φοβισμένοι χωρίς καν να ζήσουν ποτέ.
Μην κάνετε το ίδιο λάθος.
Αν το κάνετε σταματήστε το εδώ.
Και γυρίστε το πρόσωπό σας στην Αρχή.
Μόνο να κερδίσετε έχετε από αυτό.