Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

26 Ιουλίου 2016

Παγκόσμια παράνοια

Η μοναδική επαφή μου με την επικαιρότητα είναι πέντε λεπτά το πρωί (και όχι κάθε πρωί) όταν ακούω που διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Από εκεί καταλαβαίνω αν υπάρχει κάτι νέο, αν υπάρχει κάτι σημαντικό ή αν απλά αναμασώνται τα ίδια και τα ίδια για να γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων.
Σήμερα καθυστερώντας λίγο έπεσα στις ειδήσεις. Είδα τον Σάντερς που στήριζε την Χίλαρι Κλίντον στο δημοκρατικό κόμμα.
Για την ιστορία στις ΗΠΑ, τον παγκόσμιο παραγωγό και εξαγωγέα δημοκρατίας (με άλλα λόγια αχαλίνωτου και απάνθρωπου καπιταλισμού), υπάρχουν δύο κόμματα με ονόματα που και τα δύο μεταφράζονται σαν «δημοκρατικά» (υπάρχει ελάχιστη διαφορά στις δύο έννοιες). Η δράση των δύο «δημοκρατικών» κομμάτων και των πιστών σκυλιών τους (ευρωπαϊκά κράτη) είναι τέτοια σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε ο Στάλιν και ο Χίτλερ να αρχίζουν να μοιάζουν με αθώες κορασίδες παρθεναγωγείου.
Κλείνοντας την παρένθεση επανέρχομαι στο θέμα:
Ο Σάντερς λοιπόν στην ομιλία του έλεγε ότι υπάρχει η ανάγκη για ΑΥΞΗΣΗ των κατώτατων μισθών!!!!!! και για ΔΩΡΕΑΝ δημόσια εκπαίδευση!!!!!!
Βέβαια ακόμα και αν γινόταν πρόεδρος δεν θα έκανε τέτοιο αμάρτημα, αλλά αυτό δείχνει ακριβώς την βασική ανάγκη που υπάρχει ακόμα και στις πολιτισμένες (χα, χα, χα) και δημοκρατικές (ΧΑ ΧΑ ΧΑ) χώρες της Δύσης που λυμαίνονται τον παγκόσμιο πλούτο χάριν μερικών ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ πολυεθνικών.
Ακόμα και η ενενηντάχρονη γιαγιά σας, που με το ζόρι γράφει το όνομά της, ξέρει πολύ καλά ότι για να υπάρξει καλή και σωστή παραγωγή στο χωράφι πρέπει να ταΐζεις καλά τους εργάτες και να τους ξεκουράζεις. Διαφορετικά το σύστημα παραγωγής χωλαίνει και είναι θνησιγενές.
Και όμως εδώ στο Ελλαδιστάν, οι πολιτικοί μιλάνε ακόμα για μείωση των μισθών, για ιδιωτική εκπαίδευση (όχι άλλο κακό δημόσιο) και γενικά για σκληρό καπιταλισμό με σκοπό να «έρθει η ανάπτυξη» (ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ).
Είναι πραγματικά ανέκδοτο. Στην μητρόπολη της εκμετάλλευσης και του καπιταλισμού να μιλάνε για αύξηση των κατώτατων μισθών και για δωρεάν εκπαίδευση, ενώ στην μητρόπολη της δημοκρατίας μιλάνε για σκληρό, πάνσκληρο καπιταλισμό, την στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν την αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος.
Και τα κορόιδα/πρόβατα/ψηφοφόροι κολλημένα στην τηλεόραση υποστηρίζουν πολιτικά ανδρείκελα, πιστεύοντας ότι το δικό τους κουκλάκι θα τους δώσει να φάνε…