Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Δεκεμβρίου 2016

Το νέο βιβλίο των πόνων του σώματος

Το σώμα μας είναι προγραμματισμένο να καταστραφεί.
Η μοναδικά σίγουρη πληροφορία που έχουμε για την ζωή μας είναι ότι «αφού γεννηθήκαμε, πρόκειται να πεθάνουμε».
Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από το να φοβάσαι να πεθάνεις. Είναι σαν να φοβάσαι επειδή αύριο θα ξαναβγεί ο ήλιος ή επειδή θα αρχίσει να βρέχει,
Αρχίζουμε να γερνάμε αργά και σταθερά, σχεδόν από την στιγμή που γεννιόμαστε. Πρακτικά βέβαια η γήρανση αρχίζει την στιγμή που σταματάει η ανάπτυξη του σώματος, όταν αυτό φτάνει στο απόγειο της αντοχής και της ευεξίας του, κάπου εκεί γύρω στο τέλος τη εφηβείας.
Και αυτήν την γήρανση την καταλαβαίνουμε όλοι, επειδή μέρα με την ημέρα «ξεφυτρώνουν» όλο και πιο συχνά μικρά προβλήματα και πόνοι, μέχρι που στο τέλος οι πόνοι γίνονται το κύριο χαρακτηριστικό της ζωής.
Εμείς, από την μεριά μας, κάνουμε τα πράγματα χειρότερα με κάθε δυνατό τρόπο. Ο ψυχισμός μας είναι το κλειδί για κάτι τέτοιο. Έχοντας την ψυχολογική τάση να τραβάμε τα πάντα στα άκρα τους, επιτείνουμε την διαδικασία της γήρανσης:
1) Τρώμε άθλιες έτοιμες σκουπιδοτροφές επειδή είναι φθηνές, στερώντας στον οργανισμό μας τις ζωτικές ενέργειες των φυσικών τροφίμων.
Ή
Αποκλείουμε από την διατροφή μας τρόφιμα μόνο και μόνο επειδή έτσι λέει κάποιος «ειδικός» (συνήθως ινδουιστής), στερώντας στον παμφάγο οργανισμό μας διάφορες κατά περίπτωση «κακές» κατηγορίες τροφίμων.

 2) Περνάμε την ζωή μας «μέσα στην τρελή χαρά».
Ή
Περνάμε την ζωή μας μέσα στο άγχος, τον φόβο και την κατάθλιψη.

3) Καταστρέφουμε το σώμα μας με την ακινησία.
Ή
Καταστρέφουμε το σώμα μας με βίαια αθλήματα ή υπερβάλλοντας σε κάθε είδους άσκηση.

Για αυτό ανεβάζω την νέα έκδοση που ασχολείται με λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά.
ΟΧΙ. Δεν πρόκειται για ένα σούπερ βιβλίο, γραμμένο από έναν σούπερ καθηγητή πανεπιστημίου ή έναν σούπερ ινδό δάσκαλο. 
ΟΧΙ. Δεν πρόκειται να γίνετε καλά με θαυματουργούς τρόπους. 
ΟΧΙ. Δεν πρόκειται να σας προτείνω να αγοράσετε κάποιο θαυματουργό προϊόν που «όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει». 
Το βιβλίο προσπαθεί να περιγράψει την μέθοδο για να αποκτήσετε ισορροπία στην ζωή σας.
Και αν το να αποκτήσετε ψυχολογική ισορροπία είναι πολύ δύσκολο, μπορείτε τουλάχιστον να αποκτήσετε μία σχετική σωματική ισορροπία και να σταματήσετε να υποφέρετε τόσο πολύ από τους πόνους, οι οποίοι ΦΥΣΙΚΑ θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Κατεβάστε λοιπόν ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΟΝΩΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΟΣ
Και καλή τύχη,