Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Φεβρουαρίου 2017

Μέρκελ κόψε κι άλλα, οι ανεγκέφαλοι αντέχουν

Διάβασα ένα ξυστό παιχνίδι -από 23 έως 29 Ιανουαρίου 2017- μοίρασε 3.800.000 ευρώ στους νικητές.
Με δεδομένο ότι το παιχνίδι δίνει σαν κέρδη περίπου το 62% του ποσού που παίζουν οι παίκτες (πράγμα για το οποίο προσωπικά πολύ αμφιβάλλω) τότε με μια απλή πράξη βγαίνει το συμπέρασμα ότι εκείνη την εβδομάδα παίχθηκαν 6.129.032 ευρώ.
Με λίγα λόγια, στο Ελλαντιστάν της φτώχειας, της οικονομικής διάλυσης και της ανεργίας ένα σημαντικό ποσοστό νεοελλαντιστανών παίζουν κάθε εβδομάδα το γιγάντιο ποσόν των έξι εκατομμυρίων ευρώ ΜΟΝΟ σε ένα παιχνίδι. Αν προσθέσετε λότο, πρότο, προπό, λαχεία και ότι άλλο υπάρχει φαίνεται ότι το εβδομαδιαίο νούμερο θα πάει σε δυσθεώρητα ύψη.
Με λίγα λόγια οι ιθαγενείς, αφού αγοράσουν κινέζικα γκάτζετ, άθλιες πατάτες Αιγύπτου, πλαστικά τυριά Ευρώπης, και ότι άλλο εισαγόμενο σκουπίδι υπάρχει, καταφέρνουν και εξοικονομούν μερικά ευρώ και μετά πάνε και τα ακουμπάνε στις πολυεθνικές τυχερών παιχνιδιών.
Οπότε τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλει κανείς;
Μόνο ότι υπάρχει ακόμα πολύ χρήμα που μπορούν να το αρμέγουν από τους ανεγκέφαλους μέχρι να γίνουμε νότιο Σουδάν. Ξέρετε, εκείνο το τεχνητό «νέο κράτος», που παράγει πετρέλαιο, αλλά είναι το φτωχότερο στον κόσμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου