Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

26 Φεβρουαρίου 2017

Μέτρον πολιτισμού

Κάπου 4,4 δις δολάρια χρειάζεται ο ΟΗΕ για να ταΐσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα. Δηλαδή 0,6 δολάρια για κάθε έναν. Φυσικά το ότι πεινάνε ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολείται με τον λόγο για τον οποίο πεινάνε.
Την ίδια στιγμή:
Τα κέρδη της αγοράς ντρον (αυτού του νέου και ζωτικά απαραίτητου για την επιβίωση γκάτζετ του μοντέρνου ανθρώπου) έφτασαν μέχρι στιγμής (για το 2017) τα 6 δις δολάρια.
Τα κέρδη από το ΔΗΘΕΝ παράνομο δουλεμπόριο αγγίζουν τα 150 δις δολάρια τον χρόνο. Στην τόσο πολιτισμένη, φιλάνθρωπη, ευαίσθητη και δημοκρατική ΕΕ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάθε σκλάβα του σεξ αποφέρει περίπου 34.800 δολάρια τον χρόνο.
Προσθέστε τα κέρδη από το εμπόριο όπλων.
Προσθέστε τα κέρδη από το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών.
Προσθέστε τα κέρδη από τα χρηματιστήρια.
Προσθέστε τα κέρδη από τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα είδη πρώτης ανάγκης.
Προσθέστε κάθε είδους κέρδη για τα εκατοντάδες είδη άχρηστων και περιττών οικιακών συσκευών.
Τότε θα έχετε το μέτρο αυτού του υπέροχου, ανθρωπιστικού πολιτισμού του οποίου έχουμε την τεράστια τιμή να είμαστε μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου