Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

5 Μαρτίου 2017

Πολιτική ορθότητα…

Στο 1984 του Όργουελ,  το Υπουργείο αλήθειας φρόντιζε να διαστρέφει την κάθε έννοια της κάθε λέξης. Και κατά κάποιον τρόπο το ίδιο ακριβώς κάνει και η νεοταξίτικη μόδα του «politically correct», δηλαδή του «πολιτικά ορθού» σε ελληνική μετάφραση. Πρόκειται για την μόδα του να αλλάζεις τον τρόπο έκφρασης θεωρώντας κάποιες λέξεις σαν προσβλητικές ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.
Με λίγα λόγια δεν μπορείτε να πείτε κάποιον χοντρό γιατί είναι προσβλητικό. Θα τον πείτε «άτομο με πρόβλημα βάρους» ή «μεγαλόσωμο». Και ο άλλος δεν είναι καραφλός, αλλά «έχει πρόβλημα τριχοφυΐας».
Αυτή η τελείως γελοία μόδα, όπως και όλοι οι νεωτερισμοί ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Κατέληξε σε ένα είδος δικτατορίας, αφού κυριολεκτικά απαγορεύει την χρήση ορισμένων λέξεων επειδή δήθεν είναι προσβλητικές.
Όλοι οι παντελώς ηλίθιοι υποστηρικτές της παντελώς ηλίθιας νεοταξικής αυτής συνήθειας, ξεχνούν ότι μία απόλυτα ευγενική λέξη μπορεί να γίνει απόλυτα προσβλητική από τoν τρόπο που θα την πεις ή και απλά από την έκφραση του προσώπου σου.
Έφτασε δε σε τέτοια δικτατορικά επίπεδα ώστε να απαγορεύει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή τους σταυρούς στα δικαστήρια με την δικαιολογία ότι μπορεί να προβληθούν οι εβραίοι ή οι μουσουλμάνοι!
Η μόδα αυτή δεν μπορεί παρά να παράγει απίστευτα μαργαριτάρια, τα οποία «διαπράττονται» από τους ημιμαθείς αγγλόφωνους των 500 λέξεων. Ένα τέτοιο μαργαριτάρι ανακάλυψα τυχαία, σε ένα από τα εκατοντάδες προχειρο-μεταφρασμένα άρθρα που αναρτώνται καθημερινά στο ελληνικό διαδίκτυο.
Ένα άρθρο για την υγεία των γυναικών που αθλούνται, αναφέρεται στην συνήθεια των γυναικών να μην φοράνε εσώρουχα κατά την άθληση, επειδή είναι βολικότερο. Επίσης επεσήμαινε την σχέση μεταξύ της συνήθειας αυτής και των συχνών κολπικών μολύνσεων.
Και λέει λοιπόν το άρθρο που αναφέρει τις γυναίκες σαν «ανθρώπους» γιατί προφανώς αν τις πεις «γυναίκες» τις προσβάλλεις:
«… σε μερικούς ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε κολπικές μολύνσεις…».
Να λοιπόν που έμαθα ότι αν φοράω ιδρωμένο σώβρακο κινδυνεύω από κολπική μόλυνση!
Θα πρέπει να αρχίσω να προσέχω περισσότερο την υγιεινή μου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου