Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Ιανουαρίου 2017

Παιδεία: Τι του λείπει του ψωριάρη;

Η παροιμία πάει γάντι σε αυτήν την περίπτωση: Τί του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι!
Τι λείπει στην Παιδεία μας;
Μήπως λείπουν καθηγητές;
Μήπως λείπουν σύγχρονες αίθουσες;
Μήπως λείπει εξοπλισμός και διδακτικά μέσα;
Μήπως λείπει προγραμματισμός;
Μήπως λείπει προσοχή από την Πολιτεία;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!
Εκείνο που λείπει είναι ο περαιτέρω εκδημοκρατισμός της και η αναβίωση των 15μελών.
Αναφέρει ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου: «Επιδίωξή μας είναι η θεσμοθέτηση διαδικασιών κατά τις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές ακόμα και του Δημοτικού, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται άνωθεν, αλλά ως ένα κοινωνικό συμβόλαιο που συζητείται».
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ σε όλο της το μεγαλείο.
Εγώ θα προτείνω στον Τσίπρα και στους συν-αυτώ μία πρωτοποριακή ιδέα:
Να βάλουν τα 15μελή συμβούλια των πιτσιρικάδων (που δεν μπορούν να δουν πιο μακριά από το βρακί τους) να κανονίζουν τα του σχολείου. Να διορίζουν «δημοκράτες» και να διώχνουν «φασίστες» καθηγητές, να φτιάχνουν το διδακτικό πρόγραμμα, και γενικά να δημιουργήσουν το σχολείο που ονειρεύονται.
Φυσικά τα ΑΚΡΙΒΑ ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια στα οποία μόνο οι πλούσιοι και οι πολιτικοί στέλνουν τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα δημόσια ελληνικά. Εκεί όποιος πάει να το παίξει επαναστάτης και «αντιρρησίας συστήματος» απλά τον αφαλοκόβουν. Βρείτε μου μία κατάληψη από φοιτητές στο Χάρβαρντ ή ένα γκράφιτι στους τοίχους του Γέιλ και θα παραδεχθώ ότι έκανα λάθος.
Όσο για εσάς μην ανησυχείτε. Η δημόσια εκπαίδευση μετατρέπεται και προσομοιάζει στην αντίστοιχη πολύ μοντέρνα αμερικανική με ταχείς ρυθμούς. Και όσοι δεν έχετε χρήμα για να στείλετε τα παιδιά σας στο Χάρβαρντ ή αλλού, στην καλύτερη θα βγάλετε «μορφωμένους» και ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ πτυχιούχους, οι οποίοι θα μπορέσουν -αν είναι πολύ τυχεροί- να γίνουν ντελιβεράδες στα σαβουροταχυφαγεία ή να πουλάνε ηλεκτρονικά γκάτζετ στις αλυσίδες ηλεκτρονικών.
Και δείτε μερικές εικόνες από ένα μουσικό βίντεο, όπου μία προκλητική «δασκάλα» βρίσκεται σε μία τάξη με θανάσιμα βαριεστημένους μαθητές. Που ονειρεύονται μόνο πάρτι και ακριβά αυτοκίνητα. Δείτε ένα μικρό κομμάτι από το μέλλον που σας επιφυλάσσει η Νέα Τάξη. Η οποία παρεμπιπτόντως ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ.