Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Ιανουαρίου 2017

(Ποια) Ελληνική διατροφή;

Η παλιά καλή και ΕΜΦΑΝΩΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ Ελληνική Διατροφή, που σήμερα έχει βαφτιστεί «Μεσογειακή» (βλέπετε η λέξη «ελληνικό» πρέπει να εξαφανιστεί ακόμα και από τους οδηγούς μαγειρικής) περιλαμβάνει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λαδιού, χορταρικών και φρούτων, λιγότερες ποσότητες από ψάρια, πουλερικά και γαλακτοκομικά και ακόμα λιγότερες ποσότητες από κρέατα, τα οποία συνήθως λόγω φτώχειας τρώγονταν μερικές μέρες τον χρόνο.
Μία έρευνα στην Αγγλία (Mediterranean-type diet and brain structural change from 73 to 76 years in a Scottish cohort) έβγαλε το συμπέρασμα ότι όσοι ακολουθούν πιστά την διατροφή αυτή, διατηρούν πολύ μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου και κινδυνεύουν λιγότερο από άνοια σε μεγάλες ηλικίες.
ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ. Πρέπει να μεγαλώσετε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας με τις επιταγές του πολυεθνικού σκουπιδοφαγικού συμφέροντος:
-Μεγαλώστε τα με σκουπιδοτροφές και μπέργκερ από τα ταχυφαγεία.
-Συνηθίστε τα στις κονσέρβες των σούπερ μάρκετ.
-Ταΐστε τα με κάθε είδους εισαγόμενο τρόφιμο που καλλιεργούν καταπιεσμένοι και πεινασμένοι σύγχρονοι σκλάβοι.
-Κάντε τα να ξεχάσουν κάθε αυθεντική ελληνική γεύση, συνηθίζοντάς τα σε κέτσαπ, μουστάρδες, περίεργα μπαχαρικά, ενεργειακά ποτά και ένα κάρο άλλες αηδίες της «σύγχρονης» διατροφής.
Έτσι κι αλλιώς, αν θα είναι αρκετά τυχερά να μην πεθάνουν στα σαράντα τους από καρδιά ή εγκεφαλικό, δεν θα θυμούνται τον λόγο για τον οποίο υποφέρουν από δεκάδες ΓΕΡΟΝΤΙΚΕΣ ασθένειες.
Στο κάτω κάτω οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί κλέφτες θα γίνουν;