Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Φεβρουαρίου 2017

Ρομποτικά υβρίδια

Στις 03/11/2015 κυκλοφόρησε στο ελληνικό διαδίκτυο μία είδηση που πέρασε απαρατήρητη. Αυτό ήταν απόλυτα φυσικό αφού δεν περιείχε ούτε τούρκικο σήριαλ, ούτε ποδόσφαιρο, ούτε γκάτζετ νέας γενιάς.
Η είδηση ήταν τελείως αποστειρωμένη και έκρυβε την πραγματική διάστασή της. Με λίγα λόγια ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, εξοπλισμένο με νέο λογισμικό, είχε την ικανότητα αυτο-πλοήγησης χρησιμοποιώντας ρομποτική δραστηριότητα.
Έ καλά, θα πείτε, τίποτε τρομερό που ένας υπολογιστής πετάει ένα ελικόπτερο.
Όμως τα πράγματα δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Το ελικόπτερο πρέπει να πέταξε με έναν φρανκενστάιν υβριδικό εγκέφαλο, δηλαδή έναν ζωντανό εγκέφαλο συνδεδεμένο με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δημιουργήθηκε «κυβερνητικός εγκέφαλος», από την σύνδεση τμήματος ζωντανού εγκέφαλου αρουραίου με ηλεκτρονικό υπολογιστή, μετά από έρευνα του Δρ Thomas DeMarse καθηγητή Βιοϊατρικής Μηχανικής. Το 2004, ο κυβερνητικός εγκέφαλος κατάφερε να πετάξει στον προσομοιωτή πτήσης ένα μαχητικό αεριωθούμενο F-22. Αυτός ο εγκέφαλος-φρανκενστάιν «έμαθε» να ελέγχει τον προσομοιωτή πτήσης χρησιμοποιώντας μόνο 25.000 νευρώνες!
Ο «ζωντανός υπολογιστής» κατασκευάσθηκε από 25.000 νευρώνες προερχόμενους από τον εγκέφαλο ενός αρουραίου και συναρμολογημένους επάνω στο πλέγμα ηλεκτροδίων ενός τρυβλίου Petri. Τα κύτταρα του εγκεφάλου συνδέθηκαν μεταξύ τους, σχηματίζοντας διασυνδέσεις, οι οποίες τελικά συνέθεσαν τον «ζωντανό υπολογιστή».
Μετά ο εγκέφαλος συνδέθηκε με έναν προσομοιωτή πτήσης και εγκαθίδρυσε μια αμφίδρομη σύνδεση παρόμοια με εκείνη με την οποία οι νευρώνες λαμβάνουν και ερμηνεύουν τα σήματα από κάθε άλλο νευρώνα με σκοπό τον έλεγχο του σώματος.
Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο CNN.com (Brain' in a dish flies flight simulator http://edition.cnn.com/2004/TECH/11/02/brain.dish/), αναφέρθηκε ότι ο Φρανκενστάιν αυτός θα μπορούσε μια ημέρα να χρησιμοποιηθεί για να πετάξουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Και αφού το 2004 επετεύχθη κάτι, που προφανώς βρισκόταν σε εξέλιξη πολλά χρόνια πριν, και ανακοινώθηκε μόλις το 2015, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ΗΔΗ οι στρατιωτικοί μελετάνε την σύνδεση πιο περίπλοκων εγκεφάλων.
Το επόμενο βήμα θα είναι να συνδυαστεί ο εγκέφαλος ενός πρωτεύοντος θηλαστικού με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ποτέ ανθρώπινο εγκέφαλο, αλλά αυτό είναι ένα προφανές ψέμα. Όταν θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν τον εγκέφαλο από έναν σκύλο, άλογο, χιμπατζή κλπ, τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα είναι το επόμενο λογικό βήμα, εφόσον πάντοτε θα υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη υπολογιστική ικανότητα, περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευστροφία και ικανότητα λύσης προβλημάτων.
Αλλά επειδή όλα αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Εξάλλου με τις άφθονες βλακείες που αναρτούν καθημερινά οι χιλιάδες όψιμοι ερευνητές-συνομωσιολόγοι, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για μία ωραία θεωρία συνομωσίας.
Οπότε μπορούμε με άνεση να παίξουμε με τα κινέζικα ντρόουνς, τα κινητά και τα άλλα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή μας γκάτζετς.

Μέρκελ κόψε κι άλλα, οι ανεγκέφαλοι αντέχουν

Διάβασα ένα ξυστό παιχνίδι -από 23 έως 29 Ιανουαρίου 2017- μοίρασε 3.800.000 ευρώ στους νικητές.
Με δεδομένο ότι το παιχνίδι δίνει σαν κέρδη περίπου το 62% του ποσού που παίζουν οι παίκτες (πράγμα για το οποίο προσωπικά πολύ αμφιβάλλω) τότε με μια απλή πράξη βγαίνει το συμπέρασμα ότι εκείνη την εβδομάδα παίχθηκαν 6.129.032 ευρώ.
Με λίγα λόγια, στο Ελλαντιστάν της φτώχειας, της οικονομικής διάλυσης και της ανεργίας ένα σημαντικό ποσοστό νεοελλαντιστανών παίζουν κάθε εβδομάδα το γιγάντιο ποσόν των έξι εκατομμυρίων ευρώ ΜΟΝΟ σε ένα παιχνίδι. Αν προσθέσετε λότο, πρότο, προπό, λαχεία και ότι άλλο υπάρχει φαίνεται ότι το εβδομαδιαίο νούμερο θα πάει σε δυσθεώρητα ύψη.
Με λίγα λόγια οι ιθαγενείς, αφού αγοράσουν κινέζικα γκάτζετ, άθλιες πατάτες Αιγύπτου, πλαστικά τυριά Ευρώπης, και ότι άλλο εισαγόμενο σκουπίδι υπάρχει, καταφέρνουν και εξοικονομούν μερικά ευρώ και μετά πάνε και τα ακουμπάνε στις πολυεθνικές τυχερών παιχνιδιών.
Οπότε τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλει κανείς;
Μόνο ότι υπάρχει ακόμα πολύ χρήμα που μπορούν να το αρμέγουν από τους ανεγκέφαλους μέχρι να γίνουμε νότιο Σουδάν. Ξέρετε, εκείνο το τεχνητό «νέο κράτος», που παράγει πετρέλαιο, αλλά είναι το φτωχότερο στον κόσμο;

Γνωμικά

Το κακό με την ισότητα είναι ότι την θέλουμε μόνο με τους ανώτερους.
Το να πιστεύει κάποιος ότι «αξίζει κάτι» λέγεται αυτοεκτίμηση. Όλοι «αξίζουν κάτι». Όλοι έχουν μία ικανότητα που μπορεί να χρησιμεύσει σε άλλους που δεν την έχουν.
Όμως το να πιστεύει κάποιος ότι «αξίζει τα πάντα» πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη ψυχική διαταραχή. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη έκφραση του εγωιστικού ψυχισμού των ανθρώπων.
Έτσι εσείς αξίζετε την αναγνώριση της αξίας σας περισσότερο από τους υπόλοιπους.
Πρόκειται για ανεξέλεγκτο ψυχολογικό φασισμό.
Και θα τον δείτε να εφαρμόζεται σε κάθε γωνιά της γης, προκαλώντας κάθε είδους γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, και να πλημυρίζει την υφήλιο με πείνα, πόνο, και φτώχεια.