Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Φεβρουαρίου 2017

Γνωμικά

Για να είσαι ελεύθερος πρέπει να εξουσιάζεις τον εαυτό σου.
Πως μπορεί να υπάρχει ελευθερία σήμερα; Η αυτοκυριαρχία, η αυτοσυγκράτηση, το «ευ ζειν», έχουν αντικατασταθεί από την ασυδοσία, τον εκμαυλισμό και την απόκτηση πλούτου.
Τα μικρά παιδιά υφίστανται έναν καταιγισμό, μία τρομερή πλύση εγκεφάλου, που τα ανεβάζει «στο βάθρο του βασιλιά» χαϊδεύοντας τον ελοχεύοντα εγωισμό τους, καλλιεργώντας τα εν δυνάμει πάθη τους και αναθρέφοντάς τα με «άρτον και θεάματα».
Και όλοι εσείς αφήνετε την κατάσταση να διαιωνίζεται. Έχετε «σοβαρό λόγο» για αυτό βέβαια. Έχετε να δουλέψετε, να αγοράσετε ηλεκτρονικά ήδη, να δείξετε το πόσο αξίζετε (μόνο και μόνο γιατί είσαστε εσείς), να δείτε αθλητικά και σαπουνόπερες κλπ, κλπ ,κλπ. Που καιρός για τέτοια παραμύθια.
Για να βρείτε (ΑΝ θέλετε βέβαια) την αιτία της παγκόσμιας δυστυχίας δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά. Αρκεί να κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας. Εκεί θα δείτε όλο το τέρας του εγωισμού που μεταμφιέζεται σε έναν καλόκαρδο και πολιτισμένο άνθρωπο.

Διαστρέβλωση ειδήσεων

Το ότι τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν κατά περίσταση τα γεγονότα το γνωρίζουν και οι κότες. Η παρακάτω χιουμοριστική ιστορία δείχνει ακριβώς αυτό.
Στην Νέα Υόρκη ένας άγριος σκύλος επιτίθεται σε ένα κορίτσι. Κάποιος βλέπει το περιστατικό και ορμώντας χτυπάει τον σκύλο δυνατά και τον σκοτώνει. Το κορίτσι σώζεται μόνο με μερικά ελαφριά τραύματα. Ένας δημοσιογράφος που είδε την σκηνή πλησιάζει και του λέει:
-Μπράβο. Είσαι ένας ήρωας. Αύριο τα πρωτοσέλιδα θα λένε: «Γενναίος νεοϋορκέζος σώζει κορίτσι από άγριο σκύλο».
-Μα δεν είμαι νεοϋορκέζος, απαντάει αυτός.
-Τότε θα λένε «Γενναίος αμερικανός σώζει κορίτσι από άγριο σκύλο».
-Μα δεν είμαι αμερικανός, απαντάει πάλι αυτός.
-Από πού είσαι; ρωτάει ο δημοσιογράφος.
-Από το Ιράν, απαντάει ο άνθρωπος.
Την άλλη μέρα τα πρωτοσέλιδα έγραφαν:
«Μουσουλμάνος από το Ιράν σκοτώνει αμερικανό σκύλο».
Υστερόγραφο: Το αν θα το πάρετε αυτό σαν ανέκδοτο ή σαν τραγική πραγματικότητα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας;

Κοιτώντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο διαδίκτυο έπεσε το μάτι μου σε μία γιορτή για την «παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας». Εκεί διάβασα ότι στην Ιταλία κάνουν κάποιες εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν ομογενείς και παιδιά που σπουδάζουν σε κλασσικά λύκεια. Σαν αντιπρόσωπος από την Ελλάδα (θεός φυλάξει, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ αΠΑΙΔΕΙΑΣ) πήγε ο αντιπρόεδρος της «Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας» Καφαντάρης, ενώ παρέστη και ο πρέσβης μας στην Ιταλία. Εκεί είπε τα γνωστά ότι η ελληνική γλώσσα είναι ζωντανή για 40 αιώνες, ότι είναι χρήσιμη και παράγει συνέχεια νέες λέξεις και άλλα εθνικιστικά και φασιστικά ακροδεξιά παραληρήματα, ανεπίτρεπτα για πολύ-πολιτισμένους σαν και εμάς.
Τι κάνει ο Τσίπρας; Τι κάνει η κυβέρνηση;
Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον αυξανόμενο φασισμό και εθνικισμό στην δημοκρατική μας Ελλάδα;
Πως θα κοιτάξουμε στα μάτια τους αδελφούς λαθρο… εεεμμμ πρόσφυγες ήθελα να πω;
Γιατί δεν καταγγέλλει άμεσα στην Ουνέσκο, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και σε όποιον άλλον δημοκρατικό οργανισμό υπάρχει τον υποβόσκοντα εθνικισμό που απειλεί τα θεμέλια της τόσο δημοκρατικής ΕΕ;
Αντικαταστήστε αμέσως τον  φασίστα πρέσβη που παίρνει μέρος σε τέτοια εθνικιστικά συμβάντα.
Καθαιρέστε αμέσως τον φασίστα αντιπρόεδρο, ο οποίος σημειωτέον δεν φαίνεται να είναι γκέι και επομένως είναι ομοφοβικός.
Καλού κακού, συλλάβετε και απελάστε ως φασίστες, εθνικιστές και ομοφοβικούς τους κατοίκους της Πύλου που τον ψήφισαν για δήμαρχο. Τα ίδια σκ… θα είναι και αυτοί. Στα σπίτια τους μπορούμε να βάλουμε τους μορφωμένους, πολιτισμένους και ειρηνικούς και καθόλου ομοφοβικούς, αλλά και τόσο φεμινιστές λαθρο… εεεμμμ πρόσφυγες ήθελα να πω, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να έρθουν στην Ελλάδα και πολύ τους ευχαριστούμε για αυτό, όπως είπε και ο δημοκράτης πρόεδρός μας Προκόπης Παυλόπουλος.
Κάποτε θα πρέπει να δείξουμε ότι στην Ελλάδα είμαστε πολύ-πολιτισμένοι δημοκράτες.
Κάτω οι φασίστες.
Κάτω οι εθνικιστές.
Κάτω οι αρχαιολάγνοι.
Κάτω οι οπισθοδρομικοί υπέρμαχοι της ελληνικής γλώσσας.
Επ’ ευκαιρία δώστε την Ήπειρο στους Αλβανούς, την Μακεδονία στους Σκοπιανούς, την Θράκη στους Βούλγαρους, το Αιγαίο και τα νησιά στους Τούρκους.
Εκτός από πολύ-πολιτισμένοι και δημοκράτες είμαστε και ειρηνιστές και δεν ασχολούμαστε με τόσο ποταπά ζητήματα.
Όλοι ραντεβού το βράδυ στην τηλεόραση για να μάθουμε τι θα κάνει ο Χασάν στην Αϊσέ, την σημερινή συνταγή μαγειρικής, καθώς και ποιο θα είναι το επόμενο ταλέντο.
Και μην ξεχάσετε τα φόρ-τζί κινητά σας για τα απαραίτητα κλικ στο φέισμπουκ.