Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Φεβρουαρίου 2017

Γνωμικά

Λέει ο Αριστοτέλης: Ασκούμενοι σε πράξεις μετριοπαθείς γινόμαστε μετριοπαθείς και ασκούμενοι σε πράξεις θαρραλέες γινόμαστε θαρραλέοι.
Εσείς σε τι πράξεις ασκείστε;
Μήπως απλά ασκήστε στον καταναλωτισμό; Στην μετριότητα; Στην τεμπελιά; Στην κενοδοξία; Στην κακομοιριά; Στην δειλία; Στον φόβο; Στον ωχαδερφισμό;
Και επειδή (μην το αρνείστε) τα ασκείτε όλα αυτά, και άλλα χειρότερα, τότε πως περιμένετε να αλλάξει η ζωή σας προς το καλύτερο; Πως περιμένετε να συμβεί κάτι διαφορετικό από την τραγωδία που συμβαίνει στην γη;
Κρίμα.
Όπως λέει και ο αγαπημένος μου συγγραφέας:
Δεν θα ήταν όμορφο να αποφασίσουμε να περάσουμε όλη μας την ζωή σαν ήρωες και πολεμιστές και όχι σαν φοβισμένοι τυφλοπόντικες;

Φασισμός στον ελληνικό στρατό

Διάβασα έντρομος ότι 38 φασιστόμουτρα που υπηρετούν στον στρατό, αντί να βάλουν μέσον να αποφύγουν τα σύνορα και τις σκοπιές, είχαν το θράσος (τα καθάρματα) να ζητήσουν να παραμείνουν (άκουσον άκουσον) στις παραμεθόριες περιοχές μέχρι το τέλος της θητείας τους.
Και η στρατιωτική ηγεσία (άλλα φασιστόμουτρα εκείνα) αντί να δράσει άμεσα και να διαλύσει αυτήν την ανερχόμενη γενιά εθνικιστών φασιστών, τους έδωσε και συγχαρητήρια από πάνω!
Τι κάνει η εκλεγμένη δημοκρατικότατη κυβέρνησή μας;
Που είναι τα δημοκρατικά μας κόμματα και οι δημοκράτες γενικώς;
Μέχρι πότε θα αφήνουμε τους επικίνδυνους εθνικιστές να κάνουν ότι τους καπνίσει;
Η δημοκρατία στην χώρα μας κινδυνεύει. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του 2016 (Would you be willing to fight for your country? - Gallup survey) στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (το 54%) εμμένει μιλιταριστικά, φασιστικά και εθνικιστικά όντας διατεθειμένο να πολεμήσει για την πατρίδα του!
Αίσχος! Αίσχος! Αίσχος!
ΥΓ. Για προσέξτε και τα Σκόπια (αυτόν τον θρίαμβο της εξωτερικής μας πολιτικής) που αναφέρονται φαρδιά πλατειά με το όνομα Μακεδονία…

Οργάνωση ραπτομηχανής

Αν έχετε ραπτομηχανή έχετε και κουβαρίστρες. Αν έχετε κουβαρίστρες έχετε και πρόβλημα γιατί οι κλωστές μπερδεύονται. Δείτε μία απλή λύση στο βίντεο.

Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή;

Ακόμα και οι λέξεις (ά ρε Όργουελ με το 1984 σου) έχουν χάσει πια το νόημά τους.
Το 2016 οι Ηνωμένες Πολιτείες ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΟΜΠΑΜΑ πραγματοποίησαν τουλάχιστον 456 αεροπορικές επιθέσεις ΜΟΝΟ στο Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις αυτές ΔΕΝ ΚΑΤΕΓΡΑΦΗΣΑΝ στη βάση δεδομένων της Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Φανταστείτε πόσες άγνωστες επιθέσεις έχουν γίνει στις υπόλοιπες χώρες.
Φανταστείτε πόσες άγνωστες επιθέσεις έχουν γίνει στην διάρκεια της θητείας του Ομπάμα.
Φανταστείτε επίσης πόσες είναι οι «παράπλευρες απώλειες» δηλαδή τα θύματα μεταξύ των αμάχων όλα αυτά τα χρόνια.
Αλλά ο Ομπάμα είναι δημοκράτης γιατί υποστηρίζει την παγκόσμια φτωχοποίηση και ομογενοποίηση (προς τα κάτω) όλων και κυρίως γιατί υποστηρίζει τις γκέι κοινότητες.
Αντίθετα ο Τράμπ είναι ακροδεξιός και φασίστας και απορριπτέος γιατί δεν θέλει άλλο στοίβαγμα μεταναστών στις ΗΠΑ και κυρίως γιατί δεν του αρέσουν οι γκέι. Και ξαφνικά όλα τα «δημοκρατικά» ΜΜΕ και οι «ευαίσθητοι» σελέμπριτις ανακάλυψαν με απέχθεια ότι ο Τραμπ είναι κακός και φασίστας. Φανταστείτε να σκοτώσει και όσους έχει καθαρίσει ο Ομπάμα τι έχει να γίνει.
Αυτά τα αφελή αμερικανάκια -που δεν καταδέχτηκαν να πάνε να ψηφίσουν, αν και το ποσοστό συμμετοχής ανέβηκε στο ποσοστό ρεκόρ!!! του 50% περίπου- ανακάλυψαν ότι ο Τραμπ είναι κακός αφού έτσι τους είπαν τα ΜΜΕ και οι σελέμπριτις. Και δεν τους είδα να διαμαρτύρονται που τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι και έχουν ξεσπιτωθεί εκατομμύρια από την «δημοκρατική» πολιτική του Ομπάμα. Ούτε διαμαρτύρονται για τα εκατομμύρια γυναίκες που ακρωτηριάζονται στην Αφρική με το απίστευτα σκληρό, βάναυσο και απάνθρωπο μουσουλμανικό «έθιμο» της κλειτοριδεκτομής. Ούτε διαμαρτύρονται για τις μουσουλμάνες που θεωρούνται κάτι σαν ζώα και σαν αποσκευές. Ούτε διαμαρτυρήθηκαν για τα ιατρικά πειράματα που έγιναν στην «πολιτισμένη» Σκανδιναβία επάνω σε νεοσύλλεκτους φαντάρους, άτομα με ειδικές ανάγκες και γέροντες των γηροκομείων. ούτε για τα εκατομμύρια των θανάτων από πείνα και πολέμους για να έχουν αυτοί φθηνή βενζίνη.
Όχι ότι ο Τράμπ είναι κανένα αγγελούδι. ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Ότι κάνει (που ίσως να είναι και χειρότερο από αυτά των προκατόχων του) θα το κάνει για τα προσωπικά του συμφέροντα (όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί του), αδιαφορώντας για το κακό που θα προκαλέσει στους αδύναμους αυτού του κόσμου (όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί του).
Κάτι ανάλογο συμβαίνει με όλα τα απάνθρωπα καθεστώτα της Ευρώπης με τους απάνθρωπους πολυ-πολιτισμένους πολιτικούς που βρήκαν ευκαιρία να δηλώσουν δημοκράτες μόνο και μόνο γιατί ονόμασαν τον Τράμπ ακροδεξιό. Έτσι ακριβώς όπως οι πολιτικοί μας παριστάνουν τους δημοκράτες «ανησυχώντας» για την άνοδο της Χ.Α. και του «απεχθούς εθνικισμού».
Τι δημοκρατία είναι αυτή που σου απαγορεύει να αγαπάς την πατρίδα σου, που σου απαγορεύει να μην σου αρέσουν οι γκέι, ή που σου απαγορεύει να ανησυχείς για τα κοπάδια των εξαθλιωμένων μουσουλμάνων, τους οποίους οι νεοταξικές «δημοκρατίες» της Δύσης διώχνουν με το ζόρι από τις χώρες τους;
Τελικά ποιος είναι πιο φασίστας από τους δύο; Οι «δημοκράτες» ή οι φασίστες;
Και σε ποιόν πάει το Όσκαρ βλακείας εκτός από εκείνον (δηλαδή εσάς τα πρόβατα επί σφαγή) που τα θεωρεί όλα αυτά φυσιολογικά και τα αποδέχεται;

Τι σόι κρίση είναι αυτή;

Διαβάζω στις εφημερίδες:
Εγκρίθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά τη συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου 2017, οι ελεγμένες από τους Ορκωτούς Ελεγκτές Οικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας για τη χρήση που έληξε στις 31/12/2016.
Τα καθαρά έσοδα της χρήσης 2016 ανήλθαν σε 1.728,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων, σε 636,2 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη της τράπεζας στη χρήση 2016 ανήλθαν σε 1.092,3 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!
Με λίγα λόγια, μέσα στην κρίση, ενώ βουλιάζουν τα πάντα, οι επιχειρήσεις φεύγουν, η ανεργία αγγίζει το 25%, και οι Έλληνες συρρέουν σε κατοχικά συσσίτια, η «καλή κ’ αγαθή» τράπεζα είχε κέρδη πάνω από ένα δις ευρώ. Φανταστείτε τι κέρδη πρέπει να είχαν όλες μαζί οι τράπεζες, τις οποίες σε λίγο θα μας βάλουν (να το δείτε) να τις ξαναστηρίξουμε για να μην φαλιρίσουν!
Α ρε κορόιδα πρόβατα/ψηφοφόροι/υποστηρικτές κομμάτων/καταναλωτές κινητών τι φούμαρα σας πουλάνε για μεταξωτές κορδέλες…