Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

31 Μαρτίου 2017

Η δικτατορία των «ανθρωπιστών»

Πριν από μερικές ημέρες η Unicef ανακοίνωσε ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούνται στα Άουσβιτς της Λιβύης, η οποία είναι ο κύριος διάδρομος μεταφοράς μαύρου κρέατος προς την Ευρώπη. Εκεί, τα γυναικόπαιδα που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις που συντηρούν οι Δυτικοί στις χώρες τους, βιάζονται και ξυλοκοπούνται και αν είναι αρκετά τυχερά θα πνιγούν στην Μεσόγειο. Οπότε όσοι επέζησαν από το πέρασμα της Σαχάρας πήγαν στην Λιβύη, μάλλον θα σκέφτονται ότι έπρεπε να κάτσουν να τους καθαρίσουν στην χώρα τους οι δυτικοκίνητες συμμορίες. Θα υπέφεραν λιγότερο έτσι.
Αλλά βασικά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πρώτα πρώτα τα διαμάντια, το πετρέλαιο και τα σπάνια μέταλλα συνεχίζουν να ρέουν άφθονα και πάμφθηνα στα χέρια των ανθρωπιστών, πολιτισμένων και δημοκρατών Δυτικών.
Έπειτα το εμπόριο όπλων ανθεί ανεβάζοντας τους δείκτες στα χρηματιστήρια. Πως αλλιώς θα στήριζαν οι δυτικοί τις «δημοκρατίες» της Αφρικής αν δεν τους πούλαγαν όπλα;
Τέλος οι δημοκρατικές και πολιτισμένες ΗΠΑ, μαζί με την ΕΕ, ανησυχώντας για την έλλειψη δημοκρατίας και ανθρωπισμού στην Λιβύη, την ισοπέδωσαν και από ευνομούμενο (για τα μουσουλμανικά και αφρικανικά δεδομένα) κράτος την μετέτρεψαν σε μία άναρχη και αιματοβαμμένη κόλαση, όπου επικρατούν οι διάφοροι μουσουλμάνοι πολέμαρχοι. Και αφού αυτοί δίνουν τζάμπα το πετρέλαιό τους για να αγοράζουν δυτικά όπλα, σε ένα ψωρο-εκατομμύριο πρόσφυγες θα κολλήσουμε;
Εξάλλου το ποσοστό των καταδίκων της Λιβύης (οι οποίοι ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είναι εβραίοι αλλά μόνο μαύροι) είναι πολύ μικρό, κάπου το 0,01% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Οπότε η δημοκρατία, ο ανθρωπισμός και ο πολιτισμός μας δεν κινδυνεύουν (και το κυριότερο ούτε και η οικονομία βεβαίως βεβαίως).