Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

29 Απριλίου 2017

Κόλπο για την μπαταρία στο παπί

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να μην κάνουν τίποτε μόνοι τους, αλλά να αναζητούν «ειδικούς» για οτιδήποτε. Μηχανικά, σαν ρομπότ, αναζητούν κάποιον «που να έχει πτυχίο» για να τους κάνει την δουλειά, ακόμα και την απλούστερη.
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάζετε χέρι σε πράγματα που δεν γνωρίζετε, ειδικά αν μπορείτε έτσι να προκαλέσετε σοβαρά προβλήματα. Όμως για όσους «πιάνουν τα χέρια τους» και δεν θεωρούν ότι ο μεντεσές στην πόρτα και ο πύραυλος της ΝΑΣΑ έχουν την ίδια περιπλοκότητα, έχω ένα μικρό κόλπο.
Ίσως να το έχετε σκεφτεί και να το έχετε κάνει ήδη.
Όσοι έχουν κάποιο παπί έχουν και ένα εκνευριστικό πρόβλημα. Οι μπαταρίες είναι μερικές φορές χωμένες και στριμωγμένες στο «πάτωμα». Είναι δύσκολο να τις βγάλουν για οποιονδήποτε λόγο.
Έτσι ένα απλό κόλπο είναι να τυλίξετε μερικές φορές την μπαταρία με ηλεκτρολογική μονωτική ταινία. Θα προσέξετε μόνο να μην την τεντώσετε, έτσι ώστε να αφήσει ένα «χεράκι από την πάνω μεριά. Κρατώντας αυτό το «χεράκι» μπορείτε να βάλετε και να βγάλετε την μπαταρία πανεύκολα.