Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

3 Σεπτεμβρίου 2017

Η ευτυχία και ο σκορπιός της ζωής

Είναι καθήκον του ανθρώπου το να βοηθάει τους άλλους. Αλλά χρειάζεται και εξυπνάδα για να το κάνει σωστά. Πολλές φορές, δρώντας λανθασμένα μπορεί να βλάψει τον εαυτό τους ή αυτόν τον οποίο προσπαθεί να βοηθήσει:
Ένας μαθητής του Ζεν είδε έναν σκορπιό να πνίγεται και αποφάσισε να τον τραβήξει έξω από το νερό. Όταν το έκανε, ο σκορπιός τον τσίμπησε. Υπό την επίδραση του πόνου, αυτός τινάχτηκε και ο σκορπιός έπεσε στο νερό. Προσπάθησε να τον βγάλει και πάλι αλλά ο σκορπιός τον ξανατσίμπησε.
Τότε ο δάσκαλος πλησίασε τον μαθητή και του είπε:
-Γιατί συνεχίζεις; Δεν καταλαβαίνεις ότι κάθε φορά που προσπαθείς να τον βγάλεις από το νερό θα σε τσιμπάει; Η φύση του σκορπιού είναι να τσιμπάει και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Πως θα τον βοηθήσεις;
Στην συνέχεια, ο δάσκαλος με την βοήθεια ενός φύλλου έσωσε τον σκορπιό και είπε στους μαθητές του:
-Μην αλλάζετε τη φύση σας. αν κάποιος σας πονάει. Απλά πάρτε προφυλάξεις. Οι άνθρωποι σχεδόν πάντα είναι αχάριστοι όταν τους κάνετε κάποιο καλό. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να σταματήσετε να κάνετε το καλό, και να εγκαταλείψετε την αγάπη που ζει μέσα σας.
Αφήστε στους άλλους την επιδίωξη της ευτυχίας. Να ανησυχείτε περισσότερο για την συνείδησή σας παρά για την φήμη σας, επειδή η συνείδησή σας είναι τα πάντα, ενώ η φήμη σας είναι ό,τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς...
Όταν η ζωή σας παρουσιάζει χίλιους λόγους να κλάψετε, εσείς να δείξετε ότι έχετε χιλιάδες λόγους για να χαμογελάτε.

Πυρηνικό ατύχημα στο Βέλγιο;

Κατά λάθος έπεσα σε ένα χθεσινό βίντεο όπου αναφέρεται το εξής καταπληκτικό:
Η Γερμανία μοιράζει χάπια ιωδίου στους κατοίκους κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Η αιτία είναι ότι σε κάποιον βελγικό αντιδραστήρα παρατηρήθηκαν ρωγμές. Ταυτόχρονα οι γερμανοί ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!!!
Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν η είδηση είναι αληθινή, η διαρροή θα γίνει γαργάρα από τα ΜΜΕ και τους κρατούντες (όπως συμβαίνει και με το διαρκές έγκλημα της Φουκουσίμα) και εμείς θα αγοράσουμε το γάλα, το βούτυρο και τα άλλα προϊόντα του Βελγίου πασπαλισμένα με μία υγιεινή δόση ραδιενέργειας.
Τι δηλαδή να μην στηρίξουμε λίγο την βελγική οικονομία;
Η είδηση είναι από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=YVQZU4HGec4