Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

10 Σεπτεμβρίου 2017

Η επιστήμη που μας κρύβουν (συνέχεια 4)

Όλοι σήμερα έχουν επίπεδη τηλεόραση, χωρίς την ογκώδη, βαριά και δύσχρηστη, ΚΥΡΤΗ γυάλινη οθόνη των παλαιότερων τηλεοράσεων. Πρόκειται για ένα θαύμα της τεχνολογίας που έγινε κατορθωτό μόλις τα τελευταία χρόνια.
Σωστά;
ΛΑΘΟΣ!
Στο κινηματογραφικό έργο «Dial 1119» (εικόνα 1) που μπορείτε να το δείτε στο YouTube, στο τέταρτο λεπτό δείχνει μία επίπεδη οθόνη, καταπληκτικά όμοια με τις σημερινές, της οποίας ο μηχανισμός χειρισμού βρίσκεται σε ένα κουτί χαμηλά δίπλα στον μπάρμαν (εικόνα 2). Μάλιστα στο 18,45 η εικόνα χάνεται. Ο μπάρμαν τότε γκρινιάζει για τα προβλήματα της πανάκριβης τηλεόρασης των 1400 δολαρίων, που έχει τηλεχειριστήριο ελέγχου της εικόνας και οθόνη 36 επί 48 ίντσες!!!!!
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Πρώτον: Η επίπεδη οθόνη υπήρχε ήδη στα ραντάρ του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, αλλά περιέργως δεν την χρησιμοποιούσαν για τις σπιτικές τηλεοράσεις. Υποτίθεται ότι είχε χαμηλή ανάλυση και μεγάλο κόστος.
Δεύτερον: Η έρευνα στην [υποτίθεται έγκυρη] Βικιπαίδεια αποκαλύπτει ότι η πρώτη επίπεδη τηλεόραση κατασκευάστηκε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1950, με σκοπό να βγει στο εμπόριο το 1958. Τελικά λόγω των πολλών τεχνικών προβλημάτων αυτό δεν έγινε.
Τρίτον: Το ανωτέρω έργο κυκλοφόρησε το 1950, επομένως γυρίστηκε [ας πούμε] το 1949. Επομένως, η επίπεδη τηλεόραση πουλιόταν στο εμπόριο μερικά χρόνια πριν την υποτιθέμενη κατασκευή της. Σημειωτέον ότι το έργο δεν είναι επιστημονικής φαντασίας αλλά ένα αργό, βαρετό, απλοϊκό αμερικάνικο αστυνομικό έργο.
Συμπέρασμα: Χρειάστηκαν πενήντα τόσα χρόνια τεράστιας τεχνολογικής ανάπτυξης, για να αποκτήσουμε κάτι που λειτουργεί στα ραντάρ από το 1940 και φαίνεται να λειτουργεί ήδη σαν συσκευή λιανικού εμπορίου σε ένα απλό μπαρ από το 1950. Kαι μάλιστα με τηλεχειριστήριο την στιγμή που το πρώτο τηλεχειριστήριο κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 1956.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι ποιες άλλες εφευρέσεις δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα…