Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

8 Οκτωβρίου 2017

Απάτες, απάτες, απάτες

Μετά τα απανωτά μηνύματα για εκατομμύρια δολάρια που μπορώ να πάρω από κάποια τράπεζα στην νότιο Αφρική, άρχισε νέο ψάρεμα ηλιθίων από τους διαδικτυακούς απατεώνες.
Μόλις έμαθα ότι «είμαι επιλέξιμος» για να μου επιστρέψουν λεφτά από την ΔΕΗ. Φυσικά η γλώσσα του μηνύματος «κάνει μπαμ» ότι είναι αυτόματη μετάφραση. Όμως αυτό δεν θα εμποδίσει τους εύπιστους και όσους με το ζόρι μπορούν πλέον να διαβάσουν ένα κείμενο, να κάνουν κλικ εκεί που τους ζητάει το μήνυμα.
Δεν περιμένω από την ΔΕΗ να κάνει κάτι, αφού έτσι κι αλλιώς είναι αποδιοργανωμένη και πάει να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί, το οποίο φυσικά θα μπει και αυτό στην τσέπη των τοκογλύφων (συγνώμη δανειστών ήθελα να πω).
Δεν περιμένω από το κράτος να κάνει κάτι, αφού έτσι κι αλλιώς «έχει διατεταγμένη υπηρεσία» να βοηθάει ή το λιγότερο να μην αντιδρά σε οποιαδήποτε καπιταλιστική/ληστρική μέθοδο των απατεώνων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Δεν περιμένω από τους ανθρώπους να πάψουν να είναι τόσο πολύ εύπιστοι, αφού οι απατεώνες υπάρχουν επειδή υπάρχουν εύπιστα κορόιδα.
Και αυτό το τρίτο είναι εκείνο που με λυπεί πραγματικά, γιατί η ευπιστία είναι αυτή που στηρίζει το τερατούργημα του σύγχρονου «πολιτισμού».