Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

15 Οκτωβρίου 2017

Η ΔΕΗ πουλήθηκε (απλά δεν το ξέρετε ακόμα)

Η ιστορία της φουκαριάρας της ΔΕΗ (δηλαδή της τσέπης σας) μέχρι σήμερα έχει ως εξής:
-Γέμισε την χώρα με κολώνες και πήγε ρεύμα σε κάθε απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Εξηλέκτρισε τον Ελλαδικό χώρο έτσι όπως ΚΑΝΕΝΑΣ πάροχος-καπιταλιστής δεν θα το έκανε.
-Πήρε δάνεια (είχε καλή πιστοληπτική ικανότητα) που τα έδινε έμμεσα στο κράτος.
-Για χρόνια επιδοτούσε με ληστρικές συμβάσεις τις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας χωρίς να πληρώνεται για το ρεύμα που έδινε.
-Πουλάει τις νεότερες μονάδες της άρα τις πιο κερδοφόρες.
-Στήριξε το ξεπούλημα του ενεργειακού μονοπωλίου της χώρας αγοράζοντας πανάκριβα το ρεύμα των «νέων παρόχων» που δεν είχαν καμία διάθεση να βάλουν χρήμα για να κάνουν επένδυση (αυτό λέγεται μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα).
-Δεν κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν έχοντας ζημίες δισεκατομμυρίων στα χρόνια αυτά της «ανόρθωσης» της οικονομίας μας. Αν και είναι δικαιολογημένο αυτό για τα θύματα της κρίσης, πάω στοίχημα ότι είναι πολλοί ακόμα που δεν πληρώνουν (πχ επιχειρήσεις και εργοστάσια) αφού έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.
Τώρα έχει ήδη αποφασιστεί (αν και δεν θα ανακοινωθεί σύντομα) ότι η ΔΕΗ θα πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί. Το πολύ-πολύ να μας μείνουν σαν ιδιοκτησία μερικοί απαρχαιωμένοι και ζημιογόνοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που έπρεπε ήδη να μην λειτουργούν.
Πώς είμαι τόσο σίγουρος; Μα είναι πολύ απλό. Ο Σταθάκης (υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας) δήλωσε στην Βουλή ότι η ΔΕΗ θα σωθεί:
«Η ΔΕΗ θα σωθεί και πρέπει να σωθεί. Θα είναι ο βασικός πυλώνας του ενεργειακού συστήματός μας, θα στηρίζει τους εργαζόμενους και θα κάνει κινήσεις προς όφελος των καταναλωτών».
«Η προστασία των υδροηλεκτρικών μονάδων είναι βασική προϋπόθεση. Το στοιχείο της υδρο-ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ είναι απαραίτητο, πρέπει να το διατηρήσουμε, δεν παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού. Είναι ένα στρατηγικό και απόλυτα ουσιαστικό στοιχείο».

Αν αυτή η δήλωση δεν σας πείθει, τότε δεν έχετε παρά να περιμένετε λίγο και θα σας πείσουν τα γεγονότα …