Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

25 Οκτωβρίου 2017

Ο σύγχρονος πολιτισμός των σπηλαίων

Το σπίτι του Στινγκ πουλήθηκε για 50 εκατομμύρια δολάρια.
Το «πούρο του Τσώρτσιλ» πουλήθηκε για 12.000 δολάρια.
Το εξώφυλλο του περιοδικού Αστερίξ «Γύρος της Γαλατίας» πουλήθηκε για 1,4 εκατομμύρια ευρώ
Το εξώφυλλο του άλμπουμ του περιοδικού Αστερίξ «Η Ασπίδα της Αρβέρνης», πουλήθηκε για 1.197.000 ευρώ.
Μπορείτε να συμπληρώσετε τον κατάλογο με τα χιλιάδες πανάκριβα δήθεν έργα τέχνης, πολυτελή αυτοκίνητα, εσώρουχα ηθοποιών, τουαλέτες διασημοτήτων, μοντέρνα ρούχα, ηλεκτρονικά γκάτζετ, σπίτια, γιωτ, αεροπλάνα, μοτοσυκλέτες, όπλα κλπ, τα οποία αγοράζουν πλούσιοι, συλλέκτες, γαλαζοαίματοι και ευγενείς.
Και μπορείτε επίσης να πάτε να τους ζητήσετε να δώσουν ένα ευρώ για τους άστεγους ή τους άρρωστους ή τα παιδάκια του Τρίτου Κόσμου που ψοφάνε της πείνας.
Και αν μπορέσετε να τους πάρετε μισό ευρώ, χωρίς η δωρεά τους να μαθευτεί στην τηλεόραση και χωρίς η φωτογραφία τους να μπει στα περιοδικά, να μου τρυπήσετε την μύτη.
Και τότε υποθέτω θα καταλάβετε γιατί σε αρκετές αναρτήσεις ισχυρίζομαι ότι δεν είμαστε καλύτεροι από τους πρώτους ανθρώπους που ζούσαν στις σπηλιές και έτρωγαν ο ένας τον άλλον.